ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی-جراحی شهر اردبیل


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی-جراحی شهر اردبیل دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی-جراحی شهر اردبیل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی-جراحی شهر اردبیل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی آن در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی-جراحی شهر اردبیل :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل

تعداد صفحات :۱۲

زمینه و هدف: بیماری سنگ های ادراری شایعترین اختلال دستگاه ادراری می باشد که می تواند منجر به نارسایی کلیوی گردد. این بیماری بیشتر در مردان میان سال و پیر دیده می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین ارتباط بین انواع سنگ های ادراری با فاکتورهای خطر احتمالی در بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر اردبیل بود.روش کار: در یک مطالعه توصیفی مقطعی که در مراکز درمانی جراحی شهر اردبیل از فروردین ۸۷ تا تیر ماه ۸۸ بر روی بیماران مبتلا به سنگ مجاری ادراری انجام گرفت، ۱۵۰ بیمار وارد مطالعه شدند. اطلاعات شامل متغیرهای دموگرافیک و نوع سنگ در چک لیست از قبل تهیه شده وارد و توسط نرم افزار آماری SPSS و با تست های کای دو و آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری در این مطالعه p<0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: از میان کل بیماران مورد مطالعه ۱۱۶ نفر (۷۷.۳%) دارای سنگ اگزالات کلسیمی، ۱۵ نفر (۱۰%) سنگ فسفات کلسیمی، ۱۰ نفر (۶.۷%) سنگ اسید اوریکی و ۹ نفر (۶%) دارای سنگ فسفات آمونیومی بودند. میانگین سن بیماران ۱۴.۴۱ ± ۴۱.۹۰ سال بود (۴۸% بیماران دارای سن ۵۰-۳۰ بودند). نود و یک نفر (۶۰.۶%) از بیماران مرد و ۵۹ نفر (۳۹.۴%) زن بودند. میانگین شاخص توده بدنی (BMI) کل بیماران ۳.۸۳ ± ۲۵.۸۰ بود. ارتباط معنی داری بین نوع سنگ و شغل بیماران، محل سکونت (۰.۱۷۳)، سابقه بیماری قبلی، BMI بیماران و سابقه مصرف دارو وجود نداشت (p>0.05).نتیجه گیری: شایعترین نوع سنگ های ادراری در مردان و زنان مربوط به اگزالات کلسیم (۷۷.۳%) و کمترین مربوط به فسفات آمونیوم (۶%) بود. بیشترین مبتلایان به سنگ های ادراری در گروه سنی ۵۰-۳۰ سال قرار داشتند. ارتباط معنی داری بین نوع سنگ با شغل، محل سکونت، سابقه بیماری و مصرف دارو توسط بیماران بدست نیامد.

کلید واژه: سنگ های ادراری، اگزالات کلسیم، نارسایی کلیوی، توده بدنی، اردبیل

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.