مکان ‎یابی و اولویت ‎بندی پارک ‎های شهری با استفاده از روش تحلیل سلسله‎ مراتبی TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه‎ موردی: شهر الشتر)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
7 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مکان ‎یابی و اولویت ‎بندی پارک ‎های شهری با استفاده از روش تحلیل سلسله‎ مراتبی TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه‎ موردی: شهر الشتر) دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مکان ‎یابی و اولویت ‎بندی پارک ‎های شهری با استفاده از روش تحلیل سلسله‎ مراتبی TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه‎ موردی: شهر الشتر)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مکان ‎یابی و اولویت ‎بندی پارک ‎های شهری با استفاده از روش تحلیل سلسله‎ مراتبی TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه‎ موردی: شهر الشتر)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مکان ‎یابی و اولویت ‎بندی پارک ‎های شهری با استفاده از روش تحلیل سلسله‎ مراتبی TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (مطالعه‎ موردی: شهر الشتر) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهشهای جغرافیای انسانی (پژوهش های جغرافیایی)

تعداد صفحات :۲۱

فضای سبز شهری از مهمترین کاربری های شهری است که از آن همانند شش های تنفسی شهرها یاد می کنند. این کاربری می تواند بیشترین نقش را در تغییر هوای شهر و شادابی مردم داشته باشد؛ پس این کاربری می بایست مولفه هایی چون امکانات، زیبایی، امنیت، دسترسی راحت، توزیع مناسب در سطح شهر و مساحت مناسب داشته باشد تا بتواند نقش خود را به درستی انجام دهد و مورد استقبال خانواده ها قرار گیرد. شهر الشتر از جمله شهرهایی است که پارک‎ های آن از لحاظ داشتن مولفه های یاد شده در وضعیت مناسبی نیست و همین مساله باعث شده که برخی از پارک ‎های آن نقش گذرگاهی به خود بگیرند و با استقبال خانواده‎ ها رو به ‎رو نشود. هدف مقاله‎ حاضر، اولویت‎ بندی پارک ‎های شهر با توجه به مولفه های داشتن امکانات، زیبایی، امنیت، دسترسی راحت، توزیع مناسب در سطح شهر و میزان مساحت است. در این پژوهش از روش TOPSIS و سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) استفاده شده است؛ بر این اساس، هر کدام از پارک ‎های شهر از لحاظ مولفه های گفته شده، مورد مطالعه، بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. اولویت بندی پارک در شش گام TOPSIS انجام گرفته است. در مرحله‎ دوم، داده های اطلاعاتی مولفه های یاد شده از هر پارک به GIS وارد شده تا اولویت بندی پارک ‎ها از این روش نیز انجام شود. در مرحله‎ سوم، نتایج حاصل از مدل TOPSIS و GIS با هم ترکیب شده و نتایج نهایی بهترین پارک شهر و اولویت بندی پارک ‎ها به‎ دست آمده است. نتایج نشان می دهد، که پارک شهید استویی با رتبه (CL) 0.783 بهترین و در اولویت نخست قرار دارد، پارک صخره ای با رتبه‎ ۰.۷۴۳ در اولویت دوم، پارک شهید رجایی با رتبه‎ ۰.۵۹۱ در اولویت سوم و پارک شهید باهنر با رتبه‎ ۰.۱۷۰ در اولویت چهارم قرار گرفته است. با استفاده از GIS و از پیوند نقشه های وزن ‎دهی ‎شده با توجه به میزان اهمیت معیارهای مورد نظر، نقشه‎ نهایی حاصل شده که در آن پارک شهید استویی با %۸۰ شرایط، پارک صخره ای با %۷۰ شرایط، پارک شهید رجایی با %۶۰ شرایط و در آخر پارک شهید باهنر با %۴۰ شرایط اولویت بندی‎ شان مشخص شد. بنابراین استفاده از مدل ‎های کاربردی و توانمندهای GIS می تواند ما را در استفاده‎ بهتر و مناسب تر از کاربری های زمین شهری و آماده‎ کردن کاربری های دیگر بهره مند کند و از دوباره‎ کاری ها که هزینه جاری شهرها را افزایش می ‎دهد بی نیاز کند.

کلید واژه: برنامه ریزی شهری، فضای سبز، شهر الشتر، TOPSIS ،GIS

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.