بررسی گروه ‌های سازگاری رویشی و بیماری‌ زایی جدایه ‌های Colletotrichum coccodes عامل خال سیاه سیب ‌زمینی در ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی گروه ‌های سازگاری رویشی و بیماری‌ زایی جدایه ‌های Colletotrichum coccodes عامل خال سیاه سیب ‌زمینی در ایران دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی گروه ‌های سازگاری رویشی و بیماری‌ زایی جدایه ‌های Colletotrichum coccodes عامل خال سیاه سیب ‌زمینی در ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی گروه ‌های سازگاری رویشی و بیماری‌ زایی جدایه ‌های Colletotrichum coccodes عامل خال سیاه سیب ‌زمینی در ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی گروه ‌های سازگاری رویشی و بیماری‌ زایی جدایه ‌های Colletotrichum coccodes عامل خال سیاه سیب ‌زمینی در ایران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : بیماریهای گیاهی

تعداد صفحات :۲۱

بیماری خال سیاه سیب ‌زمینی توسط Colletotrichum coccodes ایجاد می‌ شود و در اکثر مناطق کشت سیب ‌زمینی ایران پراکنده است. عامل بیماری یکی از عوامل مهم کاهش عملکرد در مزرعه است و باعث پوسیدگی غده‌ ها و افت وزن محصول در انبار می ‌شود. وضعیت تنوع ژنتیکی و توان بیماری ‌زایی این قارچ در ایران مشخص نبود. برای این منظور از مناطق عمده سیب ‌زمینی کاری استان‌ های اردبیل‌‍، اصفهان و همدان اقدام به نمونه‌ برداری از گیاهان با علایم بیماری شد. از ۱۰۸ جدایه به دست آمده ۴۸ جدایه با توجه به مناطق نمونه برداری انتخاب شدند. بر پایه واکنش ‌های سازگاری رویشی در مجموع چهار گروه چند عضوی IRN-VCG1، IRN-VCG2، IRN-VCG3 و IRN-VCG4 به ترتیب با فراوانی ۴۲.۸۶، ۱۴.۲۹، ۴.۱۶ و ۴.۱۶ درصد و شش گروه تک عضوی تعیین شدند. جدایه ‌های اردبیل در گروه‌ های IRN-VCG1 و IRN-VCG2 با فراوانی ۵۰ و ۱۲.۵ درصد قرار گرفتند و بقیه جدایه‌ ها گروه ‌های تک عضوی را تشکیل دادند. سه گروهIRN-VCG1 ، IRN-VCG2 و IRN-VCG3 به ترتیب با فراوانی ۵۵، ۱۳ و ۱۳ درصد جدایه ‌های همدان را دربر گرفتند و باقی جدایه‌ ها در گروه‌ های تک عضوی جای داده شدند. جدایه ‌های استان اصفهان به سه گروهIRN-VCG1 ، IRN-VCG2 و IRN-VCG4 با فراوانی ۲۵، ۱۹ و ۱۲ درصد تعلق داشتند و بقیه جزو گروه‌ های تک عضوی بودند. با استفاده از دو روش تلقیح اینوکلوم قارچ به غده‌ های سیب‌ زمینی و آلوده ‌سازی ریشه، بیماری ‌زایی جدایه ‌ها بررسی شد. به جز پنج جدایه بقیه جدایه ‌ها قادر به پوسانیدن غده ‌های سیب ‌زمینی بودند و همه جدایه ‌ها توانستند در ریشه و ساقه زیرزمینی ایجاد بیماری کنند. مقایسه داده‌ های مربوط به شدت بیماری ‌زایی نشان داد شدت پوسانندگی غده ‌ها و گسترش میکرواسکلروت ‌های جدایه‌ ها در اندام ‌های زیرزمینی مستقل از هم هستند. همچنین بین گروه‌ های سازگاری رویشی و قدرت بیماری ‌زایی جدایه‌ ها همبستگی وجود نداشت ولی بین این گروه ‌ها و مناطق جغرافیایی جدایه‌ ها همبستگی اندکی دیده شد. پژوهش حاضر نشانگر تنوع قابل توجه گروه ‌های سازگاری رویشی در این گونه است.

کلید واژه: تنوع ژنتیکی، مرگ زودرس سیب ‌زمینی، جهش یافته nit، شدت بیماری، Colletotrichum coccodes

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.