بررسی اثر عصاره آبی گیاهان دارویی علیه قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici عامل پژمردگی گوجه فرنگی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر عصاره آبی گیاهان دارویی علیه قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici عامل پژمردگی گوجه فرنگی دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر عصاره آبی گیاهان دارویی علیه قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici عامل پژمردگی گوجه فرنگی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر عصاره آبی گیاهان دارویی علیه قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici عامل پژمردگی گوجه فرنگی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر عصاره آبی گیاهان دارویی علیه قارچ Fusarium oxysporum f. sp. lycopersici عامل پژمردگی گوجه فرنگی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فیزیولوژی محیطی گیاهی (پژوهش های اکوفیزیولوژی گیاهی ایران)

تعداد صفحات :۱۳

پژمردگی فوزاریومی یکی از مهمترین بیماری های گوجه فرنگی می باشد و کاربرد سموم شیمیایی جهت کنترل این بیماری به دلیل تاثیرات سوء سموم شیمیایی بر روی سلامتی محیط زیست و انسان کاهش یافته است. در این تحقیق به منظور بررسی اثر ضدقارچی عصاره آبی گیاهان چریش (Azadirachta indica)، زیتون تلخ (Melia azadirach)، سیر (Allium sativum)، زردچوبه (Curcuma longa) و میخک (Caryophilium aromaticus)، ۳۰ گرم از پودر هر یک را در ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر حل نموده و پس از تهیه عصاره آبی با استفاه از روش بن ماری، ازآن رقت های متفاوت ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ درصد تهیه شد و به محیط کشت اتوکلاو شده PDA اضافه شد، بعد از شش روز رشد شعاعی پرگنه قارچ اندازه گیری و پس از مقایسه با شاهد درصد ممانعت رشدی آن اندازه گیری و نتایج با آزمون SAS انجام و P0.05 معنی داری ارزیابی گردید. تمامی عصاره ها به جز عصاره میخک موجب کاهش معنی داری در رشد قارچ Fusarium oxysporum f.sp. Lycopersici شدند و در غلظت ۱۰۰ درصد عصاره های چریش (۹۸ درصد) و سیر (۹۳ درصد) بیشترین ممانعت رشدی را در این قارچ ایجاد نمودند، در حالی که عصاره میخک کاهش معنی داری در رشد قارچ نسبت به شاهد ایجاد ننمود. عصاره های زردچوبه (۸۷ درصد) و زیتون تلخ (۸۳ درصد) نیز باعث ایجاد ممانعت رشدی معنی داری (P0.05) در رشد قارچ گردیدند. بین درصد ممانعت رشدی ایجاد شده به وسیله دو غلظت ۵۰ و ۱۰۰ درصد اختلاف معنی داری وجود نداشت، در حالی که بین دو غلظت ۲۵ و ۵۰ درصد اختلاف معنی دار وجود داشت و با افزایش غلظت، درصد ممانعت رشدی ایجاد شده افزایش یافت. یافته های حاصل از این بررسی نشان می دهد که عصاره گیاهان چریش، سیر، زردچوبه و زیتون تلخ می تواند به عنوان قارچ کش های طبیعی جهت کنترل پاتوژن های قارچی مورد استفاده قرار گیرد و باعث کاهش وابستگی به سموم سنتتیک می شود. چریش که موثرترین عصاره بود (۹۸ درصد ممانعت) می تواند یک ماده قابل اطمینان جهت کنترل عامل پژمردگی گوجه فرنگی باشد.

کلید واژه: چریش، زردچوبه، زیتون تلخ، سیر، عصاره آبی، فوزاریوم، میخک

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.