عنوان فارسی: چیستی بنای عقلا (عنوان عربی: ماهیه بناء العقلاء)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 عنوان فارسی: چیستی بنای عقلا (عنوان عربی: ماهیه بناء العقلاء) دارای ۳۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد عنوان فارسی: چیستی بنای عقلا (عنوان عربی: ماهیه بناء العقلاء)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی عنوان فارسی: چیستی بنای عقلا (عنوان عربی: ماهیه بناء العقلاء)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن عنوان فارسی: چیستی بنای عقلا (عنوان عربی: ماهیه بناء العقلاء) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش های فقه و حقوق اسلامی (فقه و مبانی حقوق اسلامی)

تعداد صفحات :۳۰

چکیده فارسی:بنای عقلا یکی از مفاهیم کلیدی در بسیاری از مباحث فقهی و اصولی است. فقها در موارد متعددی از این واژه سخن به میان آورده و به بحث پیرامون آن پرداخته اند که پرسش از اعتبار شرعی سیره های عقلایی از آن جمله است. عبارات و درک متفاوت علما از این مفهوم و فقدان تلقی واحد از یک سو و نزدیکی و مشابهت بنای عقلا با مفاهیمی چون عرف، عادت، اجماع، سیره مسلمین یا سیره متشرعه و حتی عقل و دلیل عقلی از سوی دیگر تا جایی که گاه با برخی از این مفاهیم یکسان و مترادف پنداشته شده اند، موجب بروز آشفتگی و پیچیدگی در کلام اندیشمندان شده و هرگونه تحقیق و پژوهشی را در این خصوص با مشکلات جدی مواجه می کند. در این نوشتار به دو نگرش در ارتباط با چیستی بنای عقلا اشاره شده است. دیدگاه اول صرفا روش عمومی خردمندان در همه زمانها و مکانها را از مصادیق سیره عقلا دانسته و عنصر عمومیت و فراگیری را از ارکان آن به حساب می آورد. درحالی که در دیدگاه دوم و با توسعه در مفهوم بنای عقلا، برخی از روش های جاری در زندگی خردمندان هم که از ویژگی همیشگی و همه جایی بودن برخوردار نیستند، به شرط دارا بودن عناصر و ارکان لازم، از بناهای عقلایی به حساب می آیند. بناهای عقلایی دارای سه رکن اساسی بوده و به نوبه خود و از جهات متفاوتی به انواعی تقسیم می شوند. این ارکان عبارتند از استناد به عقل، عدم اختصاص به نژاد یا زبان یا دین خاص، فقدان رویه عقلایی مخالف با آن.
چکیده عربی:بناء العقلاء من المفاهیم الاساسیه فی کثیر من المباحث الفقهیه و الاصولیه. و الفقهاء بحثوا عنه کما السوال عن الاعتبار الشرعی فی السیرالعقلانیه.هذاالبحث یعالج الی الرایین فی ماهیه بناء العقلاء. الاول یری الاسلوب العام للعقلاء فی الازمنه و الامکنه کلها و هذا من مصادیق سیره العقلاء؛ و الثانی یری ان بعضا منه لیس جاریا فی کل مکان و زمان الا ان یکون له عناصر و ارکان لازمه.لبناء العقلاء ثلاثه: ارکان اصلیه هی الاستناد الی العقل، و عدم الاختصاص الی القومیه اواللغه اوالدین الخاص، و فقدان الرویه العقلانیه المخالفه له.

کلید واژه: کلیدواژه فارسی: بنای عقلا، سیره عقلا، عرف، فطری، ارتکازی (کلیدواژه عربی: بناء العقلاء، سیره العقلاء، العرف، الفطری، الارتکازی)

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.