شناسایی و بررسی بیماری زایی قارچ های عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در استان خراسان شمالی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 شناسایی و بررسی بیماری زایی قارچ های عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در استان خراسان شمالی دارای ۲۱ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد شناسایی و بررسی بیماری زایی قارچ های عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در استان خراسان شمالی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شناسایی و بررسی بیماری زایی قارچ های عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در استان خراسان شمالی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن شناسایی و بررسی بیماری زایی قارچ های عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در استان خراسان شمالی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : حفاظت گیاهان (علوم و صنایع کشاورزی)

تعداد صفحات :۲۱

در طی دو فصل زراعی سالهای ۸۶- ۱۳۸۵ و ۸۷- ۱۳۸۶ در بازدیدهایی که از مزراع گندم در استان خراسان شمالی (شمال شرقی ایران) مشاهده شد که تعداد قابل توجهی از بوته ها دچار پوسیدگی ریشه و طوقه می باشند. بمنظور مطالعه علت این بیماری از ۱۰۰ مزرعه، با توجه به سطح زیر کشت، تعدادی نمونه که دارای علایم بیماری بودند در سه مرحله گیاهچه، پنجه زنی و ظهور سنبله تا سفت شدن دانه برداشت شد. ازبافتهای آلوده قارچ های Fusarium oxysporum ، F. solani، Bipolaris sorokiniana، Periconia circinata،Coniothyrium cerealis و. Phoma sp جدا، خالص سازی و شناسایی گردید. در اکثر موارد مجموعه ای از قارچ های ذکر شده از یک مزرعه و حتی از یک بوته جدا سازی شد، در حالیکه از هیچیک از نمونه ها Gaeumannomyces graminis var. tritici که بعنوان عامل اصلی پوسیدگی ریشه و طوقه گندم (پاخوره گندم) در ایران شناخته می شود جداسازی نشد. آزمایش بیماری زایی قارچهای بدست آمده درقالب طرح کاملا تصادفی در شرایط گلخانه بروش اضافه کردن ۵ درصد وزنی از گندم های مایه زنی شده با قارچ های مذکور به خاک گلدانها روی گندم رقم چمران انجام شد. نتایج حاصله نشان دادکه قارچهای B. sorokiniana P. circinata،C. cerealis و Phoma sp قادر به ایجاد پوسیدگی در قسمت های طوقه و ریشه گندم با شدت های مختلف هستند. مقایسه میانگین اوزان تر و خشک ریشه و طوقه بوته های تلقیح شده بوسیله قارچهای ذکر شده به روش آزمون دانکن ۴ نیز نشان داد که تفاوت معنی داری در سطح ۵ درصد بین آنها وجود دارد. بیشترین و کمترین کاهش وزن ریشه و طوقه ۸۵.۰۶ و ۲۰.۵۸ درصد نسبت به تیمار شاهد تعیین گردید، که به ترتیب مربوط به بوته های تلقیح شده بوسیله قارچ های B. Sorokiniana وC. cereali بودند. دو قارچ Phoma sp و P. circinataبه ترتیب با ۸۴.۵۹ و ۵۷.۰۳ درصدکاهش نسبت به شاهد حالت حد واسطی را نشان دادند. نظر به پراکندگی نمونه برداری ها، بیماری پوسیدگی ریشه و طوقه گندم در اکثر مناطق استان خراسان شمالی پراکنده است. بنظر می رسد که مجموعه ای از قارچ های ذکر شده در ایجاد این بیماری دخالت داشته باشند، در بین آنها B.sorokiniana نقش اصلی را به عهده دارد. این قارچ برای اولین بار از استان خراسان شمالی (وحتی خراسان بزرگ) بعنوان عامل پوسیدگی ریشه و طوقه گندم گزارش می شود. سه قارچ P.circinata, C. cerealis و Phoma sp نیز برای اولین بار بعنوان عامل بیماری ذکر شده از ایران گزارش می شوند.

کلید واژه: خراسان شمالی، پوسیدگی ریشه و طوقه، گندم ,Bipolaris sorokiniana, Phoma sp , Coniothyrium cerealis ,Periconia circinata

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.