مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران :

مقاله بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در دی ۱۳۸۸ در نشریه پرستاری ایران از صفحه ۳۲ تا ۴۱ منتشر شده است.
نام: بررسی ارتباط وضعیت خواب با بروز آسیب های شغلی در پرستاران
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله پرستاران
مقاله آسیب شغلی
مقاله خواب

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
مقدمه: آسیب های شغلی از عمده ترین مشکلات بهداشت شغلی هستند. نیمی از آسیب های شغلی که بروز می کند به اختلالات خواب مرتبط است. کمبود خواب وکیفیت نامناسب خواب بر عملکرد روزانه فرد موثر است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین وضعیت خواب و آسیب های شغلی در پرستاران شاغل در شهر تهران انجام شد.
روش: این مطالعه یک پژوهش مقطعی است که در سال ۱۳۸۵ بر روی ۱۰۲ پرستار شاغل در سه بیمارستان شهر تهران (وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و ایران) انجام شد. روش نمونه گیری تصادفی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه خود گزارش دهی بود که از سه بخش اطلاعات دموگرافیک، آسیب شغلی و اختلال خواب تشکیل شده بود. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۱۰ و آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر استفاده شد.
نتایج: یافته های این تحقیق نشان داد «خستگی مزمن» با شایع ترین آسیب شغلی و (ناکافی بودن خواب) شایع ترین مشکل خواب در بین پرستاران بود. آزمون آماری کای – اسکوئر نشان داد که بین میزان خواب روزانه‏، اشکال در تداوم خواب و بیداری صبحگاهی با آسیب های شغلی ارتباط معناداری وجود نداشت. اما بین اشکال در برخاستن از خواب با آسیب با اجسام نوک تیز (P=0.016)، خستگی مزمن (P=0.015)، اختلال اشتها (P=0.019) و تهوع و استفراغ (P=0.001) و همچنین بین اشکال در به خواب رفتن با اختلال در ریتم قلب (P=0.004) و بین خواب ناکافی با خستگی مزمن (P=0.007) و اختلال اشتها (P=0.04) ارتباط آماری معناداری وجود داشت. یافته ها بیانگر ارتباط معنادار آماری بین اختلال در کیفیت خواب با تهوع و استفراغ (P=0.017) و بین اختلال تنفس در هنگام خواب با اختلال ریتم قلب (P=0.027) بود.
نتیجه گیری: پرستاران به میزان زیادی در معرض آسیب های شغلی قرار دارند، به همین دلیل فراهم آوردن امکانات مناسب و نزدیک شدن به الگوی طبیعی خواب می تواند به ارتقا عملکرد شغلی پرستاران و در نتیجه بهبود کیفیت مراقبت های ارایه شده به بیماران و در نهایت افزایش رضایت مندی مددجویان و اعتلای حرفه پرستاری کمک کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.