مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا) دارای ۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا) :

مقاله تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در توانبخشی از صفحه ۳۳ تا ۳۷ منتشر شده است.
نام: تایید روایی سازه نسخه فارسی مجموعه آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین (لوتکا)
این مقاله دارای ۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله کارکرد شناختی
مقاله اسکیزوفرنیا
مقاله افراد طبیعی
مقاله لوتکا

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
هدف: اسکیزوفرنیا عموما توام با نقص شناختی است. به دلیل تاثیر نقایص شناختی برتمامی ابعاد زندگی، ارزیابی شناخت با تقویت طرحهای درمانی، به کسب استقلال در زندگی روزمره نیز کمک می نماید. هدف از این پژوهش مقایسه کارکرد شناختی بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا و افراد عادی جامعه برای تایید روایی سازه مجموعه ارزیابی شناختی کاردرمانی لونستین (لوتکا) جهت استفاده در ارزیابی های بالینی بیماران اسکیزوفرنیا است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع اعتبار سنجی و روا سازی ابزاری است که به صورت مقایسه ای و بر روی ۷۳۷ نفر (۲۳۷ بیمار و ۵۰۰ افراد عادی) ۲۰ تا ۶۰ ساله انجام شد. نمونه گیری تصادفی و متناسب با ملاکهای آزمون بود. ابزار مورد نظر آزمون ارزیابی شناختی کاردرمانی لونشتین بود که شش حوزه از شناخت را مورد ارزیابی قرار می دهد. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و آزمون لوتکا جمع آوری و به کمک آزمون های آماری لیون، تی مستقل و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: بین وضعیت شناختی بیماران اسکیزوفرنیک و افراد عادی جامعه در تمامی هفت خرده آزمون تفاوت معنادار وجود داشت (p<0.001) مقایسه کارکرد شناختی بیماران سرپایی و بستری نیز در زمینه درک زمان و مکان، ادراک بینایی، سازماندهی بینایی حرکتی، عملیات ذهنی، توجه و تمرکز تفاوت معناداری را نشان داد (p<0.001) همچنین برطبق یافته ها عملیات ذهنی (p=0.033) و توجه و تمرکز (p=0.007) در خانم ها بیشتر از آقایان بود. با افزایش سن نمرات اکتسابی تمامی خرده آرمونهای مورد بررسی کاهش داشت. میانگین نمرات افراد شاغل در هفت خرده آزمون به صورت معناداری بالاتر از افراد بیکار بود. (p<0.001) میانگین نمرات اکتسابی افراد متاهل در خرده آزمون درک زمان و مکان «جهت یابی» بالاتر بود (p=0.033) و همچنین میان سطح تحصیلات و مطلوبیت هریک از هفت خرده آزمون رابطه معناداری وجود داشت (p<0.001).
نتیجه گیری: همان گونه که پیش تر اختلال و نقایص شناختی در افراد اسکیزوفرنیک با روش ها و آزمون های دیگر ثابت شده است، نتایج تحقیق حاضر که با استفاده از آزمون لوتکا می باشد، بر این اختلال صحه می گذارد. لذا نسخه فارسی آزمون لوتکا ابزار معتبر و مناسبی برای ارزیابی اختلال در کارکرد شناختی بزرگسالان مبتلا به اسکیزوفرنیا بوده و قادر است حیطه های اختلال شناختی در آنها را تعیین کند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.