ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در شمال ایران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم و صنایع غذایی

تعداد صفحات :۹

در دهه اخیر مصرف انواع مختلف ماهی در ایران رو به افزایش بوده است. در شمال ایران ماهی شور مصرف زیادی دارد. این فرآورده به روش سنتی تهیه شده و بصورت نیم پخته مصرف می گردد. بنابراین در صورت بالا بودن بارمیکروبی و آلودگی به باکتریهای بیماریزا امکان بروز عفونت یا مسمویت غذایی در اثر مصرف این فرآورده وجود دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی کیفیت باکتریولوژیکی ماهیان شور تهیه شده به روش سنتی در یکی از استانهای شمالی ایران (گیلان) بوده است.تعداد ۷۲ نمونه ماهی از دو گونه کفال طلایی (Mugil auratus) و ماهی سفید (Rutilus frisi kutum) بلافاصله پس از مرحله شور کردن به روش سنتی، جمع آوری و طبق روش استاندارد APHA از نظر شمارش کلی باکتریهای هوازی، شمارش کلی فرم، و آلودگی به اشرشیاکلی و ویبربوپاراهمولیتیکوس مورد آزمایش باکتریولوژیکی قرار گرفتند.تعداد کل باکتریهای هوازی بین ۱×۱۰۳cfu/g تا ۵×۱۰۵cfu/g متغیر بود و میانگین آن در گونه ۳.۲×۱۰۳cfu/g Mugil auratus و در گونه ۵.۴×۱۰۵cfu/g Rutilus frisi kutum تعیین گردید در ۱۱.۱ درصد از نمونه ها آلودگی به کلی فرم با میانگین ۲×۱۰۲cfu/g مورد تایید قرار گرفت اما آلودگی به اشرشیاکلی ثابت نگردید. همچنین در ۵۷ نمونه (%۷۹.۱۶) آلودگی به ویبریو پاراهمولیتیکوس تایید گردید بدین صورت که آلودگی در ۲۶ نمونه (%۴۵.۶) از نمونه ماهیان Mugil auratus و ۳۱ نمونه (%۵۴.۳) از ماهیان Rutilus frisi kutum مشاهده گردید.نتایج مطالعات انجام شده در سایر کشورهای جهان و این مطالعه نشاندهنده آن است که امکان آلودگی فرآورده های دریایی تهیه شده به روش سنتی (بویژه ماهی شور و دودی) به باکتریهای بیماریزا وجود دارد لذا آموزش بهداشت، اصلاح روش عمل آوری این محصولات، عدم مصرف آنها بصورت خام یا نیم پز، و کنترل و نظارت منظم مسوولین بهداشتی می توانند در پیشگیری از بروز عفونتها و مسمویتهای غذایی ناشی از مصرف این محصولات موثر واقع گردند.

کلید واژه: ماهی شور سنتی، ارزیابی میکروبی، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.