بررسی کاریولوژیکی بعضی از جمعیتهای گونه های تتراپلوئید جنس اسپرس (Onobrychis) موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی کاریولوژیکی بعضی از جمعیتهای گونه های تتراپلوئید جنس اسپرس (Onobrychis) موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی کاریولوژیکی بعضی از جمعیتهای گونه های تتراپلوئید جنس اسپرس (Onobrychis) موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی کاریولوژیکی بعضی از جمعیتهای گونه های تتراپلوئید جنس اسپرس (Onobrychis) موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی کاریولوژیکی بعضی از جمعیتهای گونه های تتراپلوئید جنس اسپرس (Onobrychis) موجود در بانک ژن منابع طبیعی ایران :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : زیست شناسی ایران

تعداد صفحات :۱۶

جنس اسپرس دارای حدود ۳۴۲ گونه می باشد که از نظر مورفولوژی و کاریولوژی تنوع زیادی را نشان می دهد. برای بررسی تنوع کاریولوژیکی از سیستم آنالیز تصویری استفاده شد. بدین منظور بذور ۱۹ جمعیت متعلق به ۵ گونه مختلف کشت شد و پس از جوانه زنی بذور از مریستم انتهایی ریشه برای مطالعات کاریولوژیکی استفاده شد. تعداد کروموزومهای پایه در جمعیتهای مورد بررسی ۷=x بود و همگی دارای ۲۸ کروموزوم، اما از تنوع کروموزومی قابل توجهی برخوردار بودند که این امر بیانگر وجود تنوع بین گونه ای و درون گونه ای است. دو گونه (۶۰۱۲) O. persica و (۶۰۱۴) O. viciaefolia به ترتیب دارای بیشترین و کمترین ارزش نسبی کروماتین بودند و دو گونه (۳۰۲۶) O. viciaefolia با فرمول کاریوتیپی ۱۶m+10sm+2st و (۳۳۹۶) O. sativa با فرمول کاریوتیپی ۲۸m نیز به ترتیب نامتقارن ترین و متقارن ترین کاریوتیپ (از لحاظ تقارن درون کروموزومی) را نشان دادند. جمعیت (۲۳۹۹) O. sativa با داشتن بیشترین تغییرات بین کروموزومی از نامتقارن ترین کاریوتیپ از لحاظ بین کروموزومی، برخوردار بود. جمعیت مذکور به همراه جمعیت (۱۸۲)O. sativa برخلاف سایر جمعیتها که در کلاس A قرار گرفته بودند، کلاس B را بخود اختصاص دادند که این امر موید عدم تقارن بین کروموزومی در آنها است. تجزیه واریانس داده های حاصل از اندازه گیری صفات کروموزومی بیانگر اختلاف معنی دار بین جمعیتها از لحاظ کلیه صفات کروموزومی در سطح ۱ درصد بود. با توجه به تنوع موجود در جمعیتها، در تجزیه به مولفه های اصلی، دو مولفه اول و دوم، در مجموع ۹۹ درصد از این تنوع را توجیه نمودند به طوری که در مولفه اول، صفات طول کل کروموزوم و طول بازوی بلند و در مولفه دوم صفات طول بازوی کوتاه، نسبت بازوها و شاخص سانترومری دارای بیشترین اهمیت بودند. در تجزیه خوشه ای به روش UPGMA (Cophenetic Value: r=0.73) بر اساس صفات کاریوتیپی، با برش دندروگرام در فاصله ۲.۴۳ جمعیتها در سه گروه متمایز قرار گرفتند که بر این اساس جمعیتهای (۳۰۲۶) O. viciaefolia، (۲۸۱) O. sativa، (۶۰۱۲)O. persica ، (۲۷۵۹) O. persica و (۲۴۲) O. major در کلاس ۱، جمعیتهای (۲۳۹۹) O. sativa و (۲۲۶۰) O. altissima در کلاس ۲ و سایر جمعیتها در کلاس ۳ قرار گرفتند. در این بررسی کمترین فاصله (۰.۰۵۳) بین دو جمعیت (۲۹۸۵) O. sativa و (۳۰۰۲) O. sativa و بیشترین فاصله (۴.۰۹) بین دو گونه (۲۲۶۰) O. altissima و (۲۴۲) O. major مشاهده شد. در تجزیه خوشه ای به روش UPGMA ((r=0.75 بر اساس دو پارامتر A1 و A2 با برش دندروگرام در فاصله ۵۶.۱ جمعیتها از لحاظ تکاملی در سه گروه متمایز قرار گرفتند. بر این اساس جمعیتهای (۱۵۸۶) O. sativa و (۳۹۸۱) O. sativa کمترین مقدار فاصله (۰.۲۷۸) را نشان دادند در حالی که بیشترین فاصله (۲.۴۶) بین دو گونه (۲۲۶۰) O. altissima و (۱۵۸۶)O. sativa مشاهده شد.

کلید واژه: اسپرس، تجزیه کلاستر، تتراپلوئید، کاریولوژی، Fabaceae

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.