بررسی اثر شوری و تغذیه پتاسیم در گیاه سسبانیا آکیولاتا (Sesbania aculeate) در محیط گل خانه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر شوری و تغذیه پتاسیم در گیاه سسبانیا آکیولاتا (Sesbania aculeate) در محیط گل خانه دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر شوری و تغذیه پتاسیم در گیاه سسبانیا آکیولاتا (Sesbania aculeate) در محیط گل خانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر شوری و تغذیه پتاسیم در گیاه سسبانیا آکیولاتا (Sesbania aculeate) در محیط گل خانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر شوری و تغذیه پتاسیم در گیاه سسبانیا آکیولاتا (Sesbania aculeate) در محیط گل خانه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۶

شوری یکی از مهم ترین عوامل کاهش محصولات کشاورزی و نیز کاهش رستنی های طبیعی در بسیاری از مناطق دنیا به ویژه ایران است. سسبانیا آکیولاتا (از تیره بقولات) گیاهی علوفه ای، خوش خوراک و نسبتا مقاوم به شوری است که می تواند برای احیای مراتع شور به کار برده شود. این پژوهش به منظور ارزیابی سطوح مقاومت به شوری این گیاه و نقش تغذیه پتاسیم در تخفیف اثرات شوری انجام شد. دانه های سسبانیا در محیط کشت شنی در گل خانه با محلول هوگلند کاشته شدند. طرح آزمایش ها کاملا تصادفی و در قالب فاکتوریل بود. فاکتور اول یعنی شوری در دو سطح صفر و ۱۰۰ میلی مولار کلرید سدیم و فاکتور دوم یعنی پتاسیم در شش سطح ۱، ۲.۵، ۵، ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی مولار بود. گیاهان بعد از دو ماه تیماردهی برداشت شدند. عوامل اندازه گیری شده شامل وزن تر و خشک، غلظت یون های سدیم، پتاسیم، کلروفیل a،b و کل، اسیدهای آمینه، قندهای محلول و هم چنین فعالیت آنزیم پراکسیداز بود. نتایج این آزمایش ها نشان داد که شوری، وزن تر و خشک ریشه، ساقه و برگ و درصد آب نسبی گیاهان را کاهش داد. با افزایش شوری مقدار یون های سدیم در گیاه افزایش و مقدار یون پتاسیم کاهش یافت و فعالیت آنزیم پراکسیداز افزایش یافت. تیمارهای پتاسیم بدون شوری را می توان به سه دسته با تغذیه بحرانی، مصرف تجملی و سمی تقسیم نمود. در شرایط شاهد رشد بهینه گیاهان در تغذیه پتاسیم ۱ میلی مولار به دست آمد و در ۴۰ میلی مولار پتاسیم سمیت این یون سبب افزایش فعالیت پراکسیداز، کاهش قندهای محلول و افزایش اسیدهای آمینه و در نتیجه کاهش رشد شد. در شرایط شوری در تغذیه پتاسیم بحرانی (۱ میلی مولار) سمیت ناشی از یون سدیم موجب تشدید فعالیت پراکسیداز شد که رشد را تا حدودی کم کرد. شوری، سمیت پتاسیم ناشی از ۴۰ میلی مولار را تشدید کرد و باعث کاهش قندهای محلول و افزایش فعالیت پراکسیداز و در نتیجه کاهش شدید رشد شد. در گیاهان تحت شوری بالاترین رشد گیاهان با تغذیه پتاسیم ۲.۵ میلی مولار مشاهده شد. بنابراین شوری نیاز گیاه به پتاسیم را در سسبانیا افزایش می دهد.

کلید واژه: شوری، تغذیه پتاسیم، سسبانیا اکیولاتا، فعالیت پراکسیداز

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.