اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و اجزای آن و برخی صفات کیفیتی در دو رقم کنجد (.Sesamum indicum L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و اجزای آن و برخی صفات کیفیتی در دو رقم کنجد (.Sesamum indicum L) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و اجزای آن و برخی صفات کیفیتی در دو رقم کنجد (.Sesamum indicum L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و اجزای آن و برخی صفات کیفیتی در دو رقم کنجد (.Sesamum indicum L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد دانه و اجزای آن و برخی صفات کیفیتی در دو رقم کنجد (.Sesamum indicum L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم زراعی ایران

تعداد صفحات :۱۲

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف تراکم بوته و کود نیتروژن بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم کنجد (Sesamum indicum L.) در سال ۱۳۸۱ در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز واقع در منطقه کوشکک، آزمایشی با استفاده از طرح کرت های دوبار خردشده در قالب بلوک های کامل تصادفی به اجرا درآمد. تیمارها شامل نیتروژن در سه سطح (صفر، ۶۰ و ۱۲۰ کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) بعنوان فاکتور اصلی، تراکم بوته در چهار سطح (۱۶.۶، ۲۰.۸، ۳۳.۰ و ۴۱.۶ بوته در مترمربع) بعنوان فاکتور فرعی و رقم شامل ارقام کنجد محلی زرقان و داراب -۱۴ در فاکتور فرعی- فرعی بودند. اثر تراکم بوته و کاربرد کود نیتروژن بر تعداد روزهای تا رسیدگی دانه، تعداد کپسول در بوته، وزن هزاردانه، عملکرد دانه، شاخص برداشت و درصد روغن و پروتئین دانه معنی دار بود. با افزایش میزان نیترون عملکرد دانه ارقام افزایش یافت، ولی واکنش ارقام به سطوح مختلف کود نیتروژن یکسان بود. اثر متقابل کود نیتروژن × تراکم بوته × رقم بر عملکرد دانه معنی دار بود و بالاترین عملکرد دانه (۲۱۶۴ کیلوگرم در هکتار) در تراکم ۴۱.۶ بوته در مترمربع؛ ۶۰ کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار در رقم داراب -۱۴ بدست آمد. عملکرد دانه با شاخص برداشت همبستگی منفی و معنی دار (r=-0.31*) و با وزن هزاردانه و درصد روغن دانه نیز همبستگی مثبت (r=0.23) داشت. درصد روغن دانه با درصد پروتئین دانه همبستگی منفی و معنی دار (r=-0.86**) داشت. در مجموع، دو رقم کنجد از لحاظ عملکرد دانه تفاوت معنی داری با هم نداشتند. چنین استنباط می شود که رقم محلی زرقان دارای قدرت کودپذیری بیشتری بود. البته رقم داراب -۱۴ دیررس تر از رقم محلی زرقان می باشد و بنابراین در مناطقی که در کشت های تابستانه کنجد احتمال بارش ها و سرمای پاییزه زودرس وجود دارد، برای سهولت در امر برداشت می توان رقم محلی زرقان که زودرس تر است کشت گردد و کود نیتروژن نیز به مقدار کمتری مصرف شود.

کلید واژه: تعداد کپسول در بوته، وزن هزار دانه، عملکرد دانه، شاخص برداشت، درصد روغن دانه، درصد پروتئین دانه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.