بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی فاکتورهای تغذیه ای مرتبط با ابتلا به سنگ های ادراری در افراد بالغ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران

تعداد صفحات :۱۲

سابقه و هدف: سنگ های ادراری، سومین بیماری شایع دستگاه ادراری است و شواهد نشان می دهد که میزان بروز این بیماری در چند دهه گذشته به طور مستمر افزایش یافته است. ارتباط سنگ های ادراری با رژیم غذایی تا حدودی شناخته شده است؛ ولی موارد ضد و نقیضی در این زمینه وجود دارد. این تحقیق برای تعیین ارتباط عادات غذایی و الگوی دریافت منابع غذایی با ایجاد سنگ های ادراری انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مورد – شاهدی است که روی ۱۶۱ نفر از بیماران مبتلا به سنگ دستگاه ادراری مراجعه کننده به بیمارستان شهید هاشمی نژاد شهر تهران که تشخیص قطعی سنگ برای آنها داده شده بود و تعداد ۲۵۴ نفر از افراد سالم که از نظر سن و جنس با گروه مورد همسان بودند، انجام شد. همه واحدهای مورد پژوهش با استفاده از یک پرسشنامه سه قسمتی شامل اطلاعات دموگرافیک، عادات غذایی و بسامد مصرف مواد غذایی توسط پژوهشگر مورد مصاحبه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزارspss14 انجام شد. برای تعیین وجود تفاوت آماری در متغیرهای مختلف بین دو گروه مورد و شاهد از آزمون های کای دو و تی مستقل استفاده شد. یافته ها: در مبتلایان به سنگ، نسبت مرد به زن ۱.۹۸ به ۱ بود. همچنین، بیشترین میزان شیوع سنگ در مردان در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی و در زنان در سنین ۴۰ تا ۶۰ سالگی مشاهده شد. میانگین وزن و قد در دو گروه مورد و شاهد، تفاوت آماری نداشت، اما BMI در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر بود (p=0.007). سابقه خانوادگی ابتلا به سنگ در گروه مورد، بیشتر از گروه شاهد بود (۵۹% نسبت به ۳۱.۹%) که از لحاظ آماری هم اختلاف معنی دار به دست آمد .(p<0.001) از لحاظ مصرف منابع غذایی، میانگین مصرف منابع غذایی کلسیم (p=0.048)، فسفر (p=0.001)، پتاسیم (p<0.0001)، ویتامینA (p<0.0001)، ویتامین (p<0.0001) D و ویتامین (p<0.001) C در مبتلایان به سنگ به طور معنی داری کمتر از افراد سالم بود، در حالی که میانگین مصرف منابع غذایی اگزالات، منیزیم و ویتامین B6 در دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد. از بین منابع غذایی که مصرف آنها تفاوت معنی داری در دو گروه شاهد و مورد داشتند، منابع غذایی ویتامینA و ویتامین D در آزمون رگرسیون همچنان معنی دار بودند.نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان داد که عادات تغذیه ای مختلفی، به ویژه میزان مصرف منابع غذایی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین های A،D و C با ایجاد سنگ های ادراری ارتباط دارند. با توجه به مشکلات درمان سنگ های ادراری و هزینه های آن، ارایه توصیه های تغذیه ای و اصلاح الگوی رژیم غذایی می تواند روشی آسان و کم هزینه برای کاهش بار این بیماری بر فرد و جامعه باشد.

کلید واژه: سنگ های ادراری، مواد مغذی، عادات غذایی، منابع غذایی، عوامل تغذیه ای

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.