شیوع اختلال عملکرد تیروئید و عوامل مرتبط با آن در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 شیوع اختلال عملکرد تیروئید و عوامل مرتبط با آن در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد شیوع اختلال عملکرد تیروئید و عوامل مرتبط با آن در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شیوع اختلال عملکرد تیروئید و عوامل مرتبط با آن در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن شیوع اختلال عملکرد تیروئید و عوامل مرتبط با آن در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فصلنامه پژوهشی خون

تعداد صفحات :۸

سابقه و هدف: تالاسمی به عنوان شایع ‌ترین کم خونی مادر زادی در ایران به شمار می ‌رود. علی ‌رغم مراقبت ‌های هماتولوژیک، اختلال در عملکرد غدد درون‌ ریز مشکل شایعی در این بیماران می ‌باشد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی شیوع اختلال عملکرد تیروئید در بیماران مبتلا به انواع تالاسمی بود. مواد و روش ‌ها: مطالعه انجام شده از نوع توصیفی مقطعی بود. در زمستان ۱۳۸۵، پرسشنامه برای ۱۹۵ بیمار ارجاعی از درمانگاه تالاسمی به آزمایشگاه تشخیص طبی سازمان انتقال خون تهیه شد و در آن سن، جنس، زمان طحال‌ برداری، میزان و فواصل تزریق خون، میزان دفروکسامین دریافتی، نوع تالاسمی، میزان هورمون ‌های تیروئید و فریتین سرم ثبت شد، سپس ارتباط بین عملکرد تیروئید با متغیرهای کلی در دو گروه تالاسمی ماژور و اینترمدیا توسط آزمون‌ های آماری t-test، کای ‌دو، دقیق فیشر و نرم ‌افزار ۱۱.۵ SPSS بررسی شد. یافته‌ ها: از ۱۹۵ بیمار تالاسمی مورد بررسی، ۱۷۸(۹۱.۳%) بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (۴۹.۴% زن، میانگین سنی ۸±۱۷.۲ سال) و ۱۷ (۸.۷%) بیمار مبتلا به تالاسمی اینترمدیا (۷۶.۵% زن، میانگین سنی ۸.۸ ± ۲۳.۲ سال) بودند. شیوع موارد یوتیروئید، هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی و هیپوتیروئیدیسم اولیه به ترتیب ۸۳.۱%، ۱۳.۸% و ۳.۱% بود. میانگین غلظت فریتین در افراد یوتیروئید ۱۹۲۳ ± ۱۴۷۰ ng/ml، در هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی ۱۷۲۳ ± ۱۳۴۶ ng/ml و در هیپوتیروئیدیسم اولیه ۱۵۶۹ ± ۷۳۴ ng/ml به دست آمد. ارتباط معنی ‌داری بین اختلال عملکرد تیروئید با فریتین، سن، نوع تالاسمی، طحال‌ برداری و دفروکسامین دریافتی دیده نشد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، بیماران تالاسمی ماژور با اختلال در عملکرد غده تیروئید از جمله کم کاری تیروئید روبرو می ‌باشند. لذا درمان موثرتر با دفروکسامین و پی ‌گیری منظم این افراد جهت بررسی احتمال بروز کم کاری تیروئید و درمان به موقع این عارضه توصیه می ‌گردد.

کلید واژه: تالاسمی، غده تیروئید، هیپوتیروئیدیسم

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.