تاثیر عصاره‌ سیاهدانه بر روی مارکرهای استخوانی در خانم ‌های یائسه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر عصاره‌ سیاهدانه بر روی مارکرهای استخوانی در خانم ‌های یائسه دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر عصاره‌ سیاهدانه بر روی مارکرهای استخوانی در خانم ‌های یائسه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر عصاره‌ سیاهدانه بر روی مارکرهای استخوانی در خانم ‌های یائسه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر عصاره‌ سیاهدانه بر روی مارکرهای استخوانی در خانم ‌های یائسه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: عصاره گیاه سیاهدانه از سال ها قبل به عنوان یک داروی گیاهی بی خطر برای مقاصد درمانی استفاده می شده است. در مطالعه های حیوانی، سیاهدانه تاثیر سودمندی در درمان استئوپنی ناشی از دیابت و افزایش ترمیم استخوانی داشته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره سیاهدانه بر مارکرهای استخوانی در زنان یائسه مبتلا به استئوپنی بود.مواد و روش ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، ۳۰ زن یائسه مبتلا به استئوپنی در محدوده سنی ۴۹ تا ۷۲ سال انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به گروه اول عصاره سیاهدانه به میزان ۰۵/۰ میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و به گروه دوم دارونما با همان دوز و به مدت ۳ ماه داده شد. هر دو گروه در مدت مطالعه روزانه یک عدد قرص کلسیم ـ د دریافت کردند. قبل از شروع مطالعه و در پایان ۳ ماه آزمون های هماتولوژی، عملکرد کلیه و کبد، کلسیم و فسفر و مارکرهای تشکیل استخوان (شامل استئوکلسین و ALP استخوانی) و مارکر تجزیه استخوان (CTX) از تمام افراد به عمل آمد.یافته ها: از ۲۲ زن یائسه که دوره ۳ ماهه مطالعه را تا پایان طی کردند ۹ نفر در گروه سیاهدانه و ۱۳ نفر در گروه دارونما بودند. زنان گروه دارونما نسبت به گروه سیاهدانه BMI به نسبت بالاتری داشتند. میانگین سن و سطح سرمی مارکرهای استخوانی در دو گروه در شروع مطالعه تفاوت آماری معنی دار نداشت. در پایان ۳ ماه بین غلظت های سرمی مارکرهای تشکیل استخوان مانند استئوکلسین و ALP استخوان و نیز CTX که مارکر تجزیه استخوان می باشد در دو گروه دارونما و سیاهدانه تفاوت معنی دار از نظر آماری وجود نداشت. هم چنین، تفاوت تغییرات حاصل در سطح مارکرهای استخوانی (تفاوت در سطح سرمی آنها در هفته های ۱۲ و ۰) نیز بین دو گروه معنی دار نبود.نتیجه گیری: در این مطالعه عصاره سیاهدانه در دوره کوتاه مدت زمانی بر مارکرهای استخوانی اثر سودمندی نداشت. اگرچه این عصاره با عارضه جانبی همراه نبود ولی بر اساس یافته های حاصل، استفاده از آن برای پیشگیری از کاهش توده استخوانی توصیه نمی شود. برای بررسی دقیق تر، مطالعه های بیشتر با حجم نمونه وسیع تر توصیه می شود.

کلید واژه: سیاهدانه، مارکرهای استخوانی، استئوپنی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.