بررسی تغییرات فصلی جمعیت شته های مرکبات در شرق مازندران و توانایی گونه های مهم در انتقال ویروس تریستزای مرکبات


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تغییرات فصلی جمعیت شته های مرکبات در شرق مازندران و توانایی گونه های مهم در انتقال ویروس تریستزای مرکبات دارای ۱۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تغییرات فصلی جمعیت شته های مرکبات در شرق مازندران و توانایی گونه های مهم در انتقال ویروس تریستزای مرکبات  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تغییرات فصلی جمعیت شته های مرکبات در شرق مازندران و توانایی گونه های مهم در انتقال ویروس تریستزای مرکبات،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تغییرات فصلی جمعیت شته های مرکبات در شرق مازندران و توانایی گونه های مهم در انتقال ویروس تریستزای مرکبات :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : آفات و بیماریهای گیاهی

تعداد صفحات :۱۶

نحوه فعالیت فصلی شته های مرکبات با استفاده از روش های نمونه برداری مستقیم و تله های زرد آبی در باغات منطقه ساری استان مازندران در خلال سال های ۱۳۸۲ و۱۳۸۳ مورد بررسی قرار گرفت. توانایی انتقال ویروس تریستزای مرکبات توسط شته های مهم در باغات مرکبات این منطقه نیز ارزیابی شد. گونه های شناسایی شده در این بررسی به ترتیب فراوانی، در سال ۱۳۸۲ شامل (%۷۸) Aphis gossypii، (%۸) Toxoptera aurantii، (%۸) Macrosiphum euphorbiae و (%۶) Aulacarthum solani، و در سال ۱۳۸۳ شامل (%۵۱) A. gossypii، (%۲۱) Aphis spiraecola، (%۱۲) T. aurantii، (%۹) Aphis fabae، (%۳.۵) Aphis craccivora، (%۲) Aphis nasturtii، (%۰.۵) Myzus persicae، (%۰.۵) M. euphorbiae و (%۰.۵) Aphis rumicis بود. شته A. gossypii گونه غالب در باغات مرکبات این منطقه بود. در آزمون انتقال از گیاهچه های بذری لیمو مکزیکی به عنوان دهنده و گیرنده ویروس تریستزای مرکبات، و از جمعیت های بیست تایی و ده تایی چهار گونه شتـه A. spiraecola، T. aurantii،A. gossypii و A. fabae به عنوان ناقل برای هر یک از گیاهچه های لیمو مکزیکی گیرنده ویروس استفاده شد. میزان نهال های آلوده شده توسط جمعیت های بیست تایی شته A. gossypii، برابر با %۳.۳۳ و با جمعیت های ده تایی این گونه معادل %۱.۶۶ بود و احتمال انتقال توسط تک شته ناقل در هر دو مورد برابر با %۰.۱۷ محاسبه گردید. سایر گونه های مورد بررسی قادر به انتقال این سویه نبودند. روش تله زرد آبی در مقایسه با نمونه برداری مستقیم، فاقد کارآیی لازم بـود. گونه های A. rumicis،A. nasturtii و A. solani برای اولین بار از فون شته های مرکبات در شمال کشور گزارش می گردند.

کلید واژه: شته های مرکبات، Aphis gossypii، Citrus tristeza virus

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.