بررسی عوامل غذایی دریافتی مرتبط با کم خونی فقر آهن در بین زنان غیرباردار ۱۵ تا ۴۵ ساله زنجان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی عوامل غذایی دریافتی مرتبط با کم خونی فقر آهن در بین زنان غیرباردار ۱۵ تا ۴۵ ساله زنجان دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی عوامل غذایی دریافتی مرتبط با کم خونی فقر آهن در بین زنان غیرباردار ۱۵ تا ۴۵ ساله زنجان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی عوامل غذایی دریافتی مرتبط با کم خونی فقر آهن در بین زنان غیرباردار ۱۵ تا ۴۵ ساله زنجان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی عوامل غذایی دریافتی مرتبط با کم خونی فقر آهن در بین زنان غیرباردار ۱۵ تا ۴۵ ساله زنجان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانش و تندرستی

تعداد صفحات :۸

مقدمه: کم خونی تغذیه ای یکی از مشکلات بهداشت عمومی در سرتاسر جهان مخصوصا در کشورهای درحال توسعه می باشد. زنان به ویژه در سنین باروری جزو گروه های در معرض خطر می باشند. حدود یک سوم جمعیت جهان ازکم خونی رنج می برند که کمبودهای تغذیه ای مهم ترین علت این کم خونی ها به شمار می آید. حدود ۳۵۰ میلیون زن و ۵۰ درصد کودکان در کشورهای در حال توسعه کم خون هستند. این بیماری در کشور ما نیز شیوع نسبتا بالایی داشته و طبق آمار ارایه شده توسط دفتر بهبود تغذیه جامعه ۵۰ درصد زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله کشور به درجات مختلف کم خونی مبتلا بوده و ۳۴ درصد آنان کمبود شدید آهن دارند. لذا با توجه به این تاکنون هیچ گونه بررسی در این مورد در زنجان انجام نشده بود، این بررسی با هدف تعیین میزان شیوع کم خونی در بین زنان ۱۵ تا ۴۵ ساله غیرباردار شهر زنجان و ارتباط آن با انرژی و برخی مواد مغذی دریافتی طراحی و اجرا گردید.مواد و روش ها: مطالعه از نوع مقطعی بود که تعداد ۳۳ خوشه با استفاده از نقشه شهر و روش تصادفی انتخاب و از هر خوشه ۱۰ نفر جمعا ۳۳۰ نفر زنان ۱۵ تا ۴۵ ساله مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه عمومی، پرسش نامه ۲۴ ساعت یادآمد خوراک و آزمایش نمونه های خون جمع آوری گردید. آزمایشات هموگلوبین، هماتوکریت، MCHC، آهن سرم، TIBC، اشباع ترانسفرین و فریتین انجام گردید و سپس میانگین آن ها تعیین و با استفاده از معیارهای تعیین شده میزان شیوع کم خونی ناشی از کمبود آهن بر اساس فراسنج های خونی اندازه گیری شد و سپس با استفاده از آزمون c2، وابستگی بین فراسنج ها با انرژی، پروتئین، آهن و ویتامین C تعیین گردید.نتایج: شیوع کم خونی ناشی از فقرآهن بر اساس هماتوکریت ۴۷.۳% و%۱۴.۵ MCHC به دست آمد که هم بستگی معنی داری بین کلیه فراسنج ها با انرژی، پروتئین و ویتامین C دریافتی به جز هماتوکریت با پروتئین به دست آمد. در این مطالعه ۱۱.۵ درصد کم تر از مقادیر توصیه شده RDA دریافت انرژی داشتند. هم چنین ۱۵.۴ درصد کمبود دریافت پروتیئن و ۳۱.۵ درصد آنان کمبود دریافت ویتامین C بر اساس مقادیر توصیه شده داشتند.نتیجه گیری: شیوع کم خونی ناشی از فقرآهن در زنان مورد بررسی در حد متوسط به بالا بود با توجه به نقش پروتئین ها و ویتامین C در افزایش جذب آهن، آموزش تغذیه و تجویز مکمل آهن به این گروه توصیه می گردد.

کلید واژه: عوامل غذایی، کم خونی فقر آهن، زنان غیر باردار

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.