مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
18 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO) دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO) :

مقاله کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در شیلات از صفحه ۶۳ تا ۷۲ منتشر شده است.
نام: کیفیت اسپرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) پس از نگهداری در سرما با دی متیل سولفوکساید (DMSO)
این مقاله دارای ۱۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله اسپرم
مقاله تاس ماهی ایرانی
مقاله درصد تحرک
مقاله زمان تحرک
مقاله نگهداری در سرما
مقاله DMSO

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
حداکثر زمان توانایی باروری اسپرم در دمای معمولی محیط، ۵ تا ۶ ساعت بعد از استحصال آن از مولد نر است. در حالی که با روش انجماد و با استفاده از رقیق کننده ها و مواد محافظ سرمای مناسب، می توان اسپرم را به مدت چندین سال در ازت مایع نگهداری نمود. در انجماد اسپرم ماهیان خاویاری از مواد محافظ در سرمای متنوعی استفاده می شود ولی از میان آنها DMSO کاربرد بیشتری دارد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر حفاظتی DMSO در غلظت های مختلف (۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد) و بررسی درصد و زمان تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی می باشد. در این تحقیق اسپرم ۵ مولد نر از تاس ماهی ایرانی (قره برون) انتخاب و با استفاده از محلول رقیق کننده حاوی تریس، ساکاروز، زرده تخم مرغ و دی متیل سولفوکساید به نسبت یک به یک رقیق شد. سپس اسپرم رقیق شده در لوله های نازک پلاستیکی (پایوت) با حجم ۰۵ میلی لیتر ذخیره و با استفاده از بخار ازت (دمای ۱۹۶- درجه سانتی گراد) در سه مرحله منجمد و در کانتینرهای ازت مایع ذخیره شد. پس از ۷ و ۷۲ روز نگهداری در ازت مایع، با استفاده از آب ۴۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۵ ثانیه انجمادزدایی انجام شد. سپس درصد و زمان تحرک اسپرم ها با استفاده از میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، درصد تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی در غلظت های ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد پس از ۷ روز نگهداری در ازت مایع به ترتیب معادل ۰۶۱±۸۵۰، ۲۵۷±۱۲۴۵، ۵۶۶±۱۹ و ۶۱۵±۱۶۳۰ درصد به دست آمد و مدت زمان تحرک اسپرم این ماهی پس از انجمادزدایی در غلظت های ذکر شده پس از ۷ روز نگهداری به ترتیب در حد ۲۸۸۷±۱۸۴۳۰، ۳۶۵۴±۲۶۷۳۰، ۵۰۵۱±۲۷۴ و ۶۳۸۵±۲۱۸ ثانیه محاسبه گردید. همچنین درصد تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی در غلظت های ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۵ درصد پس از ۷۲ روز نگهداری در ازت مایع به ترتیب معادل ۵۵۰±۱۴۲۵، ۱۶۱±۱۰۵۰، ۱۸۱±۷۵۰ و ۲۷۴±۱۳۷۵ درصد و مدت زمان تحرک اسپرم نیز پس از انجمادزدایی در غلظت های ذکر شده پس از ۷۲ روز نگهداری به ترتیب معادل ۳۹۵۰±۱۹۵۰۰، ۴۳۶۳±۱۹۴۵۰، ۳۷۳۴±۱۵۴۰۰ و ۴۷۳۱±۲۲۱۷۰ ثانیه محاسبه گردید. اگرچه اختلاف معنی دار آماری بین غلظت های انتخاب شده، از لحاظ درصد و زمان تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی وجود نداشت اما DMSO به میزان ۱۲ و ۱۵ درصد دارای درصد و زمان تحرک بیشتری بوده است. همچنین نتایج به دست آمده بیانگر این مطلب است که افزایش غلظت DMSO از ۸ درصد تا ۱۵ درصد در نگهداری درازمدت اسپرم تاس ماهی ایرانی تغییری در درصد سلول های متحرک و مدت زمان تحرک رو به جلوی آنها ندارد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.