ارتباط میزان ازکارافتادگی کلینیکی و شدت علایم رادیولوژیکی در بیماران هموفیلی استان اصفهان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارتباط میزان ازکارافتادگی کلینیکی و شدت علایم رادیولوژیکی در بیماران هموفیلی استان اصفهان دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارتباط میزان ازکارافتادگی کلینیکی و شدت علایم رادیولوژیکی در بیماران هموفیلی استان اصفهان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارتباط میزان ازکارافتادگی کلینیکی و شدت علایم رادیولوژیکی در بیماران هموفیلی استان اصفهان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارتباط میزان ازکارافتادگی کلینیکی و شدت علایم رادیولوژیکی در بیماران هموفیلی استان اصفهان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه: بیماری هموفیلی یک بیماری ارثی است که شایع ترین تظاهر کلینیکی آن خون ریزی داخل مفصلی است. با توجه به تخریب مفصلی پیشرونده در بیماران هموفیلی، میزان از کارافتادگی این بیماران، نیاز به درمان های طبی و جراحی با هزینه های گزاف و همچنین به وجود آمدن مشکلات قانونی ناشی از، ازکارافتادگی این بیماران، مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان ازکارافتادگی کلینیکی بیماران هموفیلی و ارتباط آن با علایم رادیولوژیکی به عمل آمده است.مواد و روش ها: مطالعه حاضر به صورت مقطعی، توصیفی و تحلیلی در بیماران هموفیلی استان اصفهان که در بیمارستان سیدالشهدا دارای پرونده بودند در سال ۱۳۸۰ به عمل آمد. بیماران مورد مطالعه در مجموع ۲۳۶ نفر بوده اند. بیماران از نظر بالینی توسط متخصص ارتوپدی و از نظر رادیولوژیک نیز تمام رادیوگرافی ها توسط همکار رادیولوژیست مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران از نظر شدت علایم مفصلی، علایم رادیولوژیک، سن و سطح عامل هموفیلی مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات با آزمون های کای دو و Kruskil-Walis آنالیز شدند.یافته ها: ۴۵ درصد بیماران از نظر رادیولوژیکی بدون علامت بودند. گرفتاری مفاصل در مرحله I رادیولوژیک ۶ درصد، در مرحله II رادیولوژیک ۸.۵ درصد و در مرحله III رادیولوژیک ۱۱.۸ درصد، در مرحله IV رادیولوژیک ۲۲ درصد و در مرحله V رادیولوژیک ۶.۷ درصد قرار داشتند. از نظر کاهش عملکرد کلینیکی و فانکشن، اختلال خفیف در ۵۴.۶ درصد، اختلال متوسط در ۳۲.۶ و ۱۲.۸ درصد دارای اختلال عملکرد شدید بودند. همچنین کم ترین شدت گرفتاری رادیولوژیک در کودکان کم تر از ۳ سال و بیشترین گرفتاری رادیولوژیک در بیماران بالاتر از ۱۶ سال دیده شد. شایع ترین مفاصل گرفتار به ترتیب زانو ۳۷، آرنج ۲۵، مچ پا ۲۲، مچ دست ۷.۴، شانه ۶.۲ و هیپ ۲.۴ درصد بوده است. همچنین در این مطالعه هرچه سطح عامل VIII کم تر بود شدت گرفتاری مفصلی به طور معناداری بیشتر بود (p<0.001).نتیجه گیری: در مطالعه حاضر مشخص شد ۷۱.۲ درصد از بیماران هموفیلی از نظر رادیولوژیک طبیعی یا تغییرات قابل برگشت دارند. در صورت تزریق به موقع عوامل انعقادی و حفظ سطح عامل VIII به حد طبیعی می توان از ایجاد ضایعات مفصلی جلوگیری نمود. هر چه سطح عامل VIII کم تر باشد با تکرار خون ریزی، شدت گرفتاری مفصلی بیشتر خواهد شد. همچنین مشخص شد با بالا رفتن سن بر میزان شدت گرفتاری مفصلی افزوده می شود. ولی در موارد شدید ارتباط آماری بین شدت علایم رادیولوژیک و اختلال عملکرد (کلینیکی) وجود ندارد. یعنی با استفاده از رادیولوژی نمی توان اختلال عملکردی بیماران هموفیلی را پیشگویی نمود و رادیولوژی وسیله مناسبی برای اسکرین کردن اختلال عملکردی بیماران نمی باشد.

کلید واژه: هموفیلی، آرتروپاتی، هماتروز، از کار افتادگی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.