بررسی بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF ) بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طی سالهای ۸۲ – ۸۴


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF ) بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طی سالهای ۸۲ – ۸۴ دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF ) بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طی سالهای ۸۲ – ۸۴  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF ) بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طی سالهای ۸۲ – ۸۴،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو ( CCHF ) بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طی سالهای ۸۲ – ۸۴ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله طب نظامی

تعداد صفحات :۸

مقدمه: تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو یک بیماری خونریزی دهنده ویروسی است که عامل آن ویروسی از جنس Nairovirus از خانواده Bunyaviridae است. گرچه CCHF یک بیماری زئونوز است ولی موارد تک گیر و طغیانهایی از این بیماری، انسانها را هم درگیر نموده است. این بیماری در بعضی از کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیایی بصورت آندمیک وجود دارد. تهوع، استفراغ، گلو درد و درد منتشر شکم ممکن است وجود داشته باشد. تشخیص از طریق شناسایی آنتی بادی اختصاصی ضد CCHF صورت می گیرد. این مطالعه جهت بررسی علایم و نشانه های بیماران مبتلا به CCHF بستری در بیمارستان امیرالمومنین زابل طراحی و اجرا گردید.مواد و روشها: این یک مطالعه توصیفی ـ مقطعی (Cross sectional) است که در آن، پرونده بیماران بستری از ابتدای سال ۱۳۸۲ تا پایان سال ۱۳۸۴ که در بیمارستان امیرالمومنین زابل با تشخیص CCHF بستری بوده اند، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده بوسیله نرم افزار SPSS ver. 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: در مجموع در طی سالهای ۸۴ – ۸۲ تعداد ۶۵ بیمار با تشخیص CCHF در بیمارستان امیرالمومنین زابل بستری شدند. از این تعداد (۸۰%) ۵۲ نفر مرد و (۲۰%) ۱۳ نفر زن بودند. از ۶۵ بیمار بستری ۶۰ بیمار معادل ۹۲% بهبود یافتند و به زندگی بازگشتند ولی تعداد ۵ بیمار معادل ۸% علی رغم اقدامات درمانی و حمایتی فوت نمودند. یعنی میزان مرگ و میر بیماری CCHF در مطالعه ما ۸% بود. از کل بیماران بستری (۹۸.۴%) ۶۴ نفر تب داشتند، و تنها یک بیمار یعنی ۱.۶% بدون تب بود. از ۶۵ بیمار بستری (۸۰%) ۵۲ نفر سردرد داشتند، دردهای عضلانی در (۷۲.۳%) ۴۷ نفر از بیماران وجود داشت، (۶۰%) ۳۹ نفر از بیماران از تهوع و استفراغ شاکی بودند. از مجموع ۶۵ بیمار (۴۹.۲%) ۳۲ بیمار از شکم درد شاکی بودند. تعداد ۹ بیمار (۱۳.۸%) دچار ضایعات پتشی پورپورا شدند. در (۴%) ۳ بیمار اسپلنومگالی وجود داشت. در ۱۰۰% بیماران ترومبوسیتوپنی دیده شد. در ۴۶ بیمار یعنی ۷۰.۷% در سیر بیماری دچار لکوپنی شدند. تعداد (۲۰%) ۱۳ نفر از بیماران بستری شده دچار آنمی شدند.بحث: از آنجاییکه بیماری CCHF از سالهای قبل در این منطقه از ایران شناخته شده است، لذا موارد مشکوک سریعا جهت بستری و اقدامات تشخیصی و درمانی معرفی می شوند و در نتیجه میزان مرگ و میر در مطالعه ما (۸%) کمتر از سایر مطالعات مشابه بود. در این بررسی تعداد بیماران مرد بیشتر از بیماران زن بود (۵۲ مرد در مقابل ۱۳ زن) که این امر می تواند به دلیل مسایل شغلی باشد که باعث می شود مردان بیشتر از زنان در معرض گزش کنه و تماس با محصولات دامی آلوده باشند. در این مطالعه تب و سردرد از علایم شایع بیماران بود. لذا در مواجهه با بیماری که با شکایت تب، سردرد و دردهای عضلانی در مناطق آندمیک بیماری مراجعه می نماید و یا سابقه تماس با دام را به دلیل مسایل شغلی عنوان می کند، در لیست تشخیص افتراقی می باید به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو توجه کرده و در خصوص اقدامات تشخیصی و درمانی قدم برداریم. از آنجاییکه انتقال بیمارستانی این عفونت به اثبات رسیده است در مورد بیمارانی که با تشخیص احتمالی CCHF بستری شده اند، رعایت احتیاطات استاندارد لازم است که اعمال گردد. از آنجاییکه تا کنون واکسن موثر برای استفاده عمومی در دسترس نمی باشد، کنترل کنه جهت پیشگیری از این بیمـاری لازم است. همچنین در مناطقی که این بیماری آندمیک می باشـد استفاده از لباس مناسب و مواد دفـع کننده بندپایان مفیـد واقع می شود.

کلید واژه: تب خونریزی دهنده کریمه ـ کنگو، CCHF، زابل

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.