تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر شوری و اندازه بذر بر واکنش جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۲

این آزمایش به منظور بررسی اثرات شوری و اندازه بذر بر جوانه زنی و رشد گیاهچه گندم به صورت آزمایش فاکتوریل و قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورها شامل ۴ سطح شوری (۰، -۰.۴، -۰.۸ و -۱.۲ مگاپاسکال در آزمون جوانه زنی و ۰، -۰.۳، -۰.۶ و -۰.۹ مگاپاسکال در آزمون رشد گیاهچه)، دو سطح اندازه بذر (درشت و ریز) و دو رقم گندم (زاگرس و تجن) بودند. نتایج نشان داد که اندازه بذر تاثیر معنی داری بر سرعت جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه داشت به طوری که بذور ریز دارای سرعت جوانه زنی بیشتر نسبت به بذور درشت بودند ولی وزن خشک گیاهچه در بذور درشت بیش از بذور ریز بود اما اندازه بذر بر سایر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه تاثیر معنی داری نداشت. افزایش تنش شوری سبب کاهش معنی دار مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه در هر دو بذر درشت و ریز شد. سرعت جوانه زنی و وزن خشک گیاهچه در رقم زاگرس نسبت به رقم تجن بیشتر بود ولی اثر رقم بر سایر مولفه های جوانه زنی و رشد گیاهچه معنی دار نبود اثر متقابل اندازه بذر و شوری بر حداکثر جوانه زنی معنی دار بود، بنحوی که بذور ریز در سطوح شوری ۰، -۰.۴ و -۰.۸ مگاپاسکال (شوری های قابل تحمل برای گندم) دارای درصد جوانه زنی برابر با بذور درشت بودند ولی در بالاترین سطح شوری (-۱.۲ مگاپاسکال)، درصد جوانه زنی در آنها نسبت به بذور درشت، کمتر بود. همچنین، اثر متقابل اندازه بذر و شوری بر طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه معنی داری بود و با افزایش شوری، اختلاف بین طول ساقه چه بذور درشت و ریز و وزن خشک آنها کاهش یافت. در مجموع به نظر نمی رسد استفاده از بذور درشت در شرایط شوری سبب بهبود استقرار گیاهچه های گندم شود و می توان از بذور ریز بدلیل سرعت بالای جوانه زنی و ملاحظه اقتصادی در چنین شرایطی استفاده نمود (بذر کمتری مورد نیاز می باشد).

کلید واژه: گندم،‌ اندازه بذر، شوری، جوانه زنی، رشد گیاهچه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.