مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides :

مقاله بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در ۱۳۸۸ در علوم کشاورزی و منابع طبیعی از صفحه ۴۳۰ تا ۴۳۶ منتشر شده است.
نام: بررسی اثرات درجه حرارت و زمان نگهداری در کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides
این مقاله دارای ۷ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله Eurotia ceratoides
مقاله بذرکاری
مقاله قوه نامیه
مقاله مراتع

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
حفاظت و حمایت از گیاهان مرتعی به ویژه گونه های کلیدی و خوش خوراک بومی در امر اصلاح و احیا مراتع اجتناب ناپذیر است. یکی از پروژه های موفق جهت اصلاح و احیا مراتع استفاده از روش بذرکاری و بذرپاشی است. داشتن دانش فنی در ارتباط با درجه حرارت و زمان مناسب نگهداری بذر در انبار و ارتباط آن با حفظ قوه نامیه بذر از موارد مهم مطالعاتی می باشد. هدف این پژوهش بررسی روند کاهش قوه نامیه بذر گیاه مرتعی Eurotia ceratoides در طول زمان نگهداری بذر در انبار و در درجه حرارت های مختلف محیط های نگهداری است. بذرهای Eurotia ceratoides از منطقه شاهکوه واقع در دامنه های جنوبی البرز در استان گلستان که یکی از رویشگاه های طبیعی این گیاه در سطح کشور است جمع آوری گردید. پس از جدا کردن خار و خاشاک و بذرهای به ظاهر معیوب، بذرهای سالم در دو مرحله داخل آون در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد قرار داده شده و وقتی رطوبت بذرها حدود ۸،۷ درصد رسید از آون خارج شدند. تعداد ۴۴ عدد ظرف پلاستیکی درب دار انتخاب، و در داخل هر یک از ظرف ها به صورت تصادفی ۱۵۰ عدد بذر قرار داده شد. ۴ تیمار دمای نگهداری بذر شامل: ۵،۰، ۱۰،۵، ۱۵ و ۲۰ درجه سانتی گراد انتخاب و در هر یک از محیط های نگهداری ۱۱ ظرف حاوی بذر قرار داده شد و با فاصله های زمانی ۰، ۳، ۶، ۹،; و ۳۰ ماه از هر یک از محیط های نگهداری یک ظرف حاوی بذر خارج و با استفاده از دستگاه جوانه زنی اقدام به اندازه گیری قوه نامیه بذرها شد. نتایج نشان می دهد تمام دماهای محیط نگهداری از نظر آماری دارای اختلاف معنی داری می باشند (P<0.001) .بیشترین جوانه زنی در محیط نگهداری ۵،۰ درجه سانتی گراد در مدت زمان نگهداری ۹ ماه به دست آمده است. اثرات متقابل دما و زمان نگهداری بذرها نشان می دهد که با افزایش طول دوره انبارداری تا مدت ۹ ماه، برای تیمارهای نگهداری ۵،۰ و ۱۰،۵ درجه سانتی گراد، درصد قوه نامیه افزایش و بعد از آن زمان، میزان قوه نامیه بذرها کاهش می یابد. اما برای تیمارهای نگهداری ۱۵ و ۲۰ درجه سانتی گراد، با افزایش طول دوره انبارداری بیشتر از ۳ ماه قوه نامیه بذر Eurotia ceratoides کاهش پیدا می کند، به نظر می رسد که یکی از فاکتورهایی که طول دوره پس رسی بذرها را کاهش می دهد افزایش درجه حرارت محیط نگهداری است. این عامل در قوه نامیه بذر Eurotia ceratoides در کوتاه مدت به شدت افت ایجاد می نماید. بذرهای Eurotia ceratoides در دماهای ۵،۰ و ۱۰،۵ درجه سانتی گراد در طول مدت زمان ۲ سال می تواند بیش از۵۰ درصد توان قوه نامیه خود را حفظ نماید.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.