تاثیر مکمل یاری با آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دختران دانشجوی مبتلا به فقر آهن


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر مکمل یاری با آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دختران دانشجوی مبتلا به فقر آهن دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر مکمل یاری با آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دختران دانشجوی مبتلا به فقر آهن  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر مکمل یاری با آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دختران دانشجوی مبتلا به فقر آهن،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر مکمل یاری با آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دختران دانشجوی مبتلا به فقر آهن :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران

تعداد صفحات :۱۰

سابقه و هدف: فقر آهن و کم خونی ناشی از آن، یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جهان است. دریافت مکمل های آهن ممکن است از یک طرف موجب کاهش جذب “روی” و از طرف دیگر کاهش آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر مکمل آهن به تنهایی و توام با ویتامین C بر وضعیت “روی” و ویتامین C در دانشجویان دختر مبتلا به فقر آهن بود.مواد و روش ها: این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی تصادفیِ دو سوکور انجام گرفت. ۶۰ دانشجوی دختر مبتلا به فقر آهن از میان ۲۸۹ دانشجوی دختر داوطلب ساکن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انتخاب شدند. غلظت هموگلوبین با استفاده از دستگاه سِل کانتر، غلظت فریتین سرم به روش ELISA، آهن سرم به روش اسپکتروفتومتری توسط کیت شرکت زیست شیمی و “روی” سرم به روش اسپکتروفتومتری جذب اتمی و ویتامین C پلاسما به روش رنگ سنجی و با استفاده از DNPH-4,2 در شروع مطالعه و پایان هفته های ششم و دوازدهم در گروه های مورد مطالعه اندازه گیری شد. مبتلایان به فقر آهن پس از همسان سازی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دریافت کننده روزانه ۵۰ میلی گرم آهن عنصری (گروه ۱) و گروه دریافت کننده ۵۰ میلی گرم آهن عنصری+۵۰۰ میلی گرم اسیداسکوربیک (گروه ۲) به مدت ۱۲ هفته. داده ها با استفاده از آزمون های Student t-test و آنالیز واریانس دوطرفه به روش تکرار و با استفاده از نرم افزار SPSS11.5 تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: میزان “روی” سرم در ابتدای مطالعه، در دو گروه، تفاوت معنی داری نداشت. بعد از ۶ هفته مداخله، میزان “روی” سرم در گروه ۱ از ۸۰.۹±۴.۲ به ۶۸.۹±۲.۷ و در گروه ۲ از ۸۱.۲±۴.۵ به ۶۶.۱±۲.۹ میکروگرم در دسی لیتر کاهش یافت (p<0.001). بعد از هفته ششم، میزان “روی” روندی افزایشی یافت؛ به طوری که در گروه در هفته دوازدهم، به سطح قبل از مداخله رسید (p<0.01, 79±۲.۹ mg/dl) رسید؛ ولی در گروه ۲ میزان افزایش نسبت به گروه ۱ کمتر بود، و به مقدار پایه نرسید (۷۰.۵±۳.۱ mg/dl). پس از ۶ هفته مداخله، میزان ویتامین C پلاسما در گروه ۱ به صورت غیر معنی دار از ۳±۰.۱ به ۳.۳±۰.۲ و در گروه ۲ به صورت معنی دار از ۲.۷±۰.۱ به ۴.۲±۰.۲ میلی گرم در لیتر افزایش یافت ((p<0.01. در گروه ۲ روند افزایشی ویتامین C در هفته دوازدهم، نیبت هفته ششم ادامه یافت (۷.۱±۰.۲ در مقابل ۴.۲±۰.۲ میلی گرم در لیتر P<0.001) و در گروه ۱ نیز در هفته دوازدهم، میزان ویتامین C نسبت به ابتدا و هفته ششم مطالعه، افزایش معنی داری نشان داد (۴.۷±۰.۳ در مقابل ۳.۳±۰.۲ میلی گرم در لیتر p<0.01). فریتین و آهن سرم در هر گروه به طور معنی داری افزایش یافت (p<0.01).نتیجه گیری: مکمل یاری با آهن به تنهایی و همراه با ویتامین C در افراد مبتلا به فقر آهن تا هفته ششم باعث کاهش معنی داری “روی” سرم شد. ولی بعد از پر شدن ذخایر آهن، این کاهش متوقف شد و سطح “روی” سرم تقریبا به مقدار اولیه بازگشت. ۱۲ هفته کامل یاری روتین با آهن در این گروه سنی احتمالا موجب کاهش “روی” سرم و ویتامین C پلاسما نخواهد شد.

کلید واژه: آهن یاری، “روی” سرم، ویتامین C، فقر آهن

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.