بررسی تغییرات آبسزیک اسید (ABA) بافت برگ و مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی نخود (Cicer arientinum L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تغییرات آبسزیک اسید (ABA) بافت برگ و مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی نخود (Cicer arientinum L) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تغییرات آبسزیک اسید (ABA) بافت برگ و مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی نخود (Cicer arientinum L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تغییرات آبسزیک اسید (ABA) بافت برگ و مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی نخود (Cicer arientinum L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تغییرات آبسزیک اسید (ABA) بافت برگ و مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی نخود (Cicer arientinum L) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم دانشگاه تهران

تعداد صفحات :۱۰

آبسیزیک اسید (ABA) یک هورمون تنشی است که در سازگاری های گیاه به محیط های تحت تنش، دارای نقش های متفاوتی است. افزایش ABA بافت برگ، خروج آب از گیاه را از طریق بستن روزنه ها کاهش می دهد. به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر تغییرات ABA بافت برگ و مقاومت روزنه ای نخود، آزمایشی در شرایط گلخانه انجام گرفت. سه ژنوتیپ مقاوم شامل ICCV93040، MCC13 و MCC10 و دو ژنوتیپ حساس به خشکی شامل MCC120 و MCC180 در دو شرایط تنش خشکی و رطوبت کافی در لوله های پلاستیکی (cm12 ´ ۵۰) حاوی شن شسته شده رشد نمودند و از محلول غذایی هوگلند برای تغذیه گیاهان استفاده شد. میزان رطوبت شن، در تیمار شاهد در حد ظرفیت زراعی و در تیمار تنش ۲۵% ظرفیت زراعی بود. غلظت ABA بافت برگ توسط دستگاه HPLC تعیین شد. تنش خشکی تاثیر معنی داری بر غلظت ABA بافت برگ داشت و با افزایش مدت زمان قرارگیری گیاه در معرض تنش تا زمان گل دهی غلظت ABA افزایش و پس از آن به دلیل پیر شدن برگها غلظت ABA کاهش یافت. ژنوتیپ های مورد بررسی از نظر تجمع ABA و مقاومت روزنه ای تفاوت نشان دادند. بیشترین و کمترین تجمع ABA به ترتیب در ژنوتیپ مقاوم به خشکی MCC13 و ژنوتیپ حساس به خشکی MCC120 با مقادیر ۳ ng g-1 (fw) و ۲۹ مشاهده شد که یک اختلاف ۱۰ برابری است. تنش خشکی مقاومت روزنه ای برگ را در ژنوتیپ های مقاوم و حساس به خشکی هر دو نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. اما در هر دو تیمار مقاومت روزنه ای در ژنوتیپ های مقاوم بیش از ژنوتیپ های حساس بود. همبستگی معنی دار و مثبتی بین غلظت ABA و مقاومت روزنه ای برگ در شرایط تنش خشکی مشاهده شد (r=0.87) اما در شرایط رطوبت کافی رابطه فوق معنی دار نبود (r=0.21).

کلید واژه: آبسیزیک اسید، تنش خشکی، مقاومت روزآن های، نخود

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.