مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L) دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L) :

مقاله همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L) که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در تابستان ۱۳۸۸ در علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی) از صفحه ۹۱ تا ۱۰۵ منتشر شده است.
نام: همبستگی صفات زراعی در شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی در برنج (.Oryza sativa L)
این مقاله دارای ۱۵ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله برنج
مقاله تنش رطوبتی
مقاله عملکرد شلتوک
مقاله تجزیه علیت
مقاله تجزیه به عامل ها

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
برای مطالعه هم بستگی صفات زراعی، مرفولوژیک و فیزیولوژیک و تاثیر آنها بر عملکرد شلتوک ژنوتیپهای برنج در دو شرایط آبیاری مطلوب و تنش رطوبتی، ۴۹ ژنوتیپ برنج در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. به غیر از آبیاری که در شرایط تنش رطوبتی، ۴۰ روز پس از نشاکاری (حدود مرحله پنجه زنی ارقام) به طور کامل قطع شد، سایر شرایط آزمایش در دو محیط کاملا یکسان بود. مقایسه میانگین ژنوتیپ ها، اختلاف معنی داری بین آنها در هر دو شرایط محیطی نشان داد. هم چنین تفاوت عملکرد و اجزای عملکرد هر ژنوتیپ در دو محیط معنی دار بود. نتایج ضرایب هم بستگی فنوتیپی نشان داد که بیشترین هم بستگی مثبت و معنی دار با عملکرد شلتوک در محیط آبیاری مطلوب متعلق به تعداد خوشه در بوته (۰۹۵) و در محیط تنش متعلق به تعداد دانه پر در خوشه (۰۹۲) بود. تجزیه رگرسیون گام به گام در شرایط آبیاری مطلوب، صفات تعداد خوشه در بوته، میزان آب نسبی برگ (RWC)، طول برگ پرچم و تعداد خوشه چه در خوشه را به ترتیب به عنوان صفات موثر بر عملکرد شناسایی نمود، در حالی که در شرایط تنش، به ترتیب صفات تعداد دانه پر در خوشه، تعداد خوشه در بوته و میزان آب نسبی برگ، صفات موثر بر عملکرد بودند. نتایج حاصل از تجزیه علیت نشان داد که در هر دو شرایط محیطی، تعداد خوشه در بوته بیشترین اثر مستقیم مثبت را بر عملکرد شلتوک داشت. تجزیه به عامل ها، چهار عامل اصلی در هر دو شرایط محیطی معرفی نمود که عامل عملکرد و تولید محصول، عامل فنولوژیک، عامل شاخص برداشت و شکل بوته و عامل کیفیت ظاهری دانه ها نام گذاری شدند. بنابراین، برای گزینش ژنوتیپ های با عملکرد دانه بالا و متحمل به تنش رطوبتی در برنج، می توان صفات تعداد دانه پر در خوشه، تعداد خوشه در بوته و میزان آب نسبی برگ را مورد توجه قرار داد و از طریق برآورد شاخص های گزینشی مناسب، گزینش های هم زمانی برای صفات مذکور انجام داد. علاوه بر آن، صفاتی مانند طول خوشه، تعداد خوشه چه در خوشه و طول و عرض برگ پرچم که هم بستگی معنی داری با عملکرد شلتوک در شرایط تنش رطوبتی نشان دادند، در مرحله بعدی اهمیت قرار می گیرند.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.