بررسی همولوژی کروموزومی بین سه گونه آژیلوپس (Aegilops sp) ایرانی حامل ژنوم D و گندم نان (Triticum aestivum)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی همولوژی کروموزومی بین سه گونه آژیلوپس (Aegilops sp) ایرانی حامل ژنوم D و گندم نان (Triticum aestivum) دارای ۲۴ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی همولوژی کروموزومی بین سه گونه آژیلوپس (Aegilops sp) ایرانی حامل ژنوم D و گندم نان (Triticum aestivum)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی همولوژی کروموزومی بین سه گونه آژیلوپس (Aegilops sp) ایرانی حامل ژنوم D و گندم نان (Triticum aestivum)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی همولوژی کروموزومی بین سه گونه آژیلوپس (Aegilops sp) ایرانی حامل ژنوم D و گندم نان (Triticum aestivum) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : تحقیقات ژنتیک و اصلاح گیاهان مرتعی و جنگلی ایران

تعداد صفحات :۲۴

ژنوم D یکی از سه ژنوم اصلی در گندم نان Triticum aestivum نقش مهمی در بسیاری از صفات زراعی گندم نان بعهده دارد. این ژنوم از گونه Aegilops tauschii به گندم نان به ارث رسیده است. علاوه بر آن گونه های A. cylindrica و A. crassa نیز ژنوم D را حمل می کنند و در ایران گسترش دارند. به منظور مطالعه همولوژی بین ژنوم D در میان این سه گونه با ژنوم D گندم نان و بررسی امکان انتقال ژن از این گونه ها به گندم زراعی از هر گونه ۱۳ نمونه و در مجموع ۵۲ نمونه از نواحی مختلف انتخاب گردید. در مزرعه هیبریدهای بین گونه ای بین نمونه های آژیلوپس و گندم نان هر دسته تهیه گردید. سپس وضعیت جفت شدن کروموزومهای میوزی در خوشه های جوان هیبریدهای بین گونه ای مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که امکان تهیه هیبریدهای بین این گونه ها حداقل با استفاده از روشهای نجات جنین وجود دارد. ژنوم گونه A. tauschii شباهت زیادی با ژنوم D گندم نان نشان داد، به طوری که کروموزومهای دو گونه قادر بودند با یکدیگر جفت شده و به طور متوسط ۱۱.۹ کیاسما در هر سلول تشکیل دهند، اما میزان جفت شدن کروموزومهای گونه A. cylindrica با گندم نان کمتر بوده و به طور متوسط ۷.۳۷ کیاسما در هر سلول مشاهده گردید. شباهت کروموزومهای فرم تتراپلوئید گونه A. crassa با گندم نان نیز بسیار ناچیز بوده و کروموزومهای این گونه به طور متوسط تنها ۳.۴۲ کیاسما با کروموزومهای گندم تشکیل می دادند. با این حال، حتی تشکیل تعداد کمی کیاسما در هیبریدهای بین گونه ای امکان انتقال ژن از این گونه ها را به گندم نان فراهم می نماید.

کلید واژه: Aegilops، گندم، تلاقی بین گونه ای، ژنوم D و همولوژی کروموزومی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.