مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

  مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی دارای ۲۶ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی :

مقاله بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی که چکیده‌ی آن در زیر آورده شده است، در پاییز و زمستان ۱۳۸۷ در پژوهشنامه ادب حماسی (پژوهش نامه فرهنگ و ادب از صفحه ۹۶ تا ۱۱۵ منتشر شده است.
نام: بن مایه های تفکر و فلسفه زروانی در شاه نامه فردوسی
این مقاله دارای ۲۰ صفحه می‌باشد، که برای تهیه‌ی آن می‌توانید بر روی گزینه‌ی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله زروان
مقاله اصالت زمان
مقاله قضا و قدر
مقاله خیر و شر
مقاله زال
مقاله فردوسی
مقاله شاه نامه

چکیده و خلاصه‌ای از مقاله:
بشر، از دیرباز در جست و جوی سرچشمه حیات خویش و مبدا آفرینش جهان بوده و با تعمق در عالم هستی، سعی در گشودن راز دهر داشته است. پس از ظهور زرتشت در ایران و پیدایش آیین مزدایی، هم واره «اهورامزدا» و «اهریمن» به عنوان دو مبدا برای کاینات و آفریننده خیر و شر تلقی می شدند. لیکن شواهد و مدارکی وجود دارد که نشان می دهد پیش از اعتقاد به ثنویت در میان ایرانیان، اندیشه یکتاپرستی (بر مبنای اصالت زمان) نیز ذهن ایرانیان وحدت طلب را مشغول داشته است. اعتقاد به «زروان» (خدای زمان) پیامدهایی بی شمار داشت که بیش از همه اعتقاد به سرنوشت، بخت و سهم از پیش تعیین شده، تا قرن ها اندیشه ایرانی را تحت سلطه خود داشت.
این تفکر در میان شاعران، اندیش مندان و نیز فلاسفه و متکلمان ایرانی نفوذ کرد. از این میان، فردوسی، حماسه سرای بزرگ ایرانی، هم چون دیگران از این سرچشمه فکری مستثنی نبوده است و فرض آن وجود دارد که جبرگرایی در شاه نامه فردوسی پیش از همه، ریشه در زروانی گری دارد.
در این جستار ابتدا گذری خواهیم داشت بر اندیشه و فلسفه زروانیسم در ایران باستان و قبل و بعد از زرتشت، سپس با ذکر شواهدی از اثر ماندگار حماسی ایران – شاه نامه – به بن مایه های فلسفه زروانی در این اثر اشاره خواهیم کرد.

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.