فراوانی ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت (giantcell lesions) در یک دوره ۲۲ ساله (۸۲-۱۳۶۰) در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 فراوانی ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت (giantcell lesions) در یک دوره ۲۲ ساله (۸۲-۱۳۶۰) در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فراوانی ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت (giantcell lesions) در یک دوره ۲۲ ساله (۸۲-۱۳۶۰) در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی فراوانی ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت (giantcell lesions) در یک دوره ۲۲ ساله (۸۲-۱۳۶۰) در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن فراوانی ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت (giantcell lesions) در یک دوره ۲۲ ساله (۸۲-۱۳۶۰) در دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)

تعداد صفحات :۸

سابقه و هدف: تشخیص به موقع ضایعات فکی به دنبال شناخت خصوصیات اپیدمیولوژیک، کلینیکی و پاراکلینیکی ضایعات میسر می گردد. ضایعات حاوی سلول ژانت گروهی از ضایعات فکی دهانی مخرب هستند. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع ضایعات دهانی با سلول ژانت در یک دوره ۲۲ ساله در بخش پاتولوژی دهان و فک دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.مواد و روشها: این مطالعه مقطعی و گذشته نگر به صورت توصیفی با استفاده از اطلاعات موجود انجام گرفت. جامعه مورد پژوهش در این بررسی کلیه پرونده های بیماران با تشخیص ضایعات حاوی سلول ژانت در بخش آسیب شناسی فک، صورت و دهان دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی طی سال های ۸۲-۱۳۶۰ بود. نتایج توسط نرم افزار Excell و آماره chi- square مورد تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: از میان ۳۳۹۰ پرونده مورد مطالعه، ۳۲۵ ضایعه (%۹.۵) حاوی سلول ژانت بودند که در این میان peripheral giant cell granuloma (PGCG) بیشترین ضایعه موجود و بعد از آن به ترتیب Central giant cell granuloma و Aneurysmal bone cyst، Giant cell tumor و Brown tumor قرار داشتند. شیوع ضایعات در جنس مونث (%۵۸.۲) و در جنس مذکر (%۴۱.۸) و شایع ترین نمای رادیوگرافیک رادیولوسنسی بود. در %۴۹.۸ موارد تشخیص بالینی اولیه با تشخیص میکروسکوپی هماهنگ بود.نتیجه گیری: %۹.۵ کل ضایعات دهانی در این مطالعه با ضایعات حاوی سلول ژانت مربوط بود و با در نظر گرفتن این مطلب که PGCG با %۵۷.۵ بیشترین تعداد را به خود اختصاص داد. از آنجا که وجود جرم و پلاک دندان در اتیولوژی این ضایعه مطرح است، لزوم اجرای برنامه های پیشگیری و آموزش صحیح بهداشت دهان و دندان توسط دندانپزشکان آشکار می گردد. همچنین مشخص شد در %۳۹.۳ از ضایعات، تشخیص کلینیکی با تشخیص میکروسکوپیک هماهنگی ندارد که تایید دیگری بر لزوم ارسال بیوپسی به آزمایشگاه پاتولوژی جهت تشخیص صحیح ضایعات دهانی است.

کلید واژه: ضایعات دهانی حاوی سلول ژانت، اپیدمیولوژی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.