مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه اثر اروزیو دو نوع نوشابه ایرانی با دو نوع مشابه خارجی بر مینای دندان به روش آنالیز یون کلسیم :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (دانشگاه علوم پزشکی تهران)

تعداد صفحات :۸

زمینه و هدف: مصرف وسیع و مکرر نوشابه های اسیدی یکی از علل اصلی اروژن دندانی در انسان می باشد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی مقایسه میزان اروژن مینای دندان ناشی از دو نوشابه ایرانی و مقایسه آن با دو نمونه خارجی موجود در بازار ایران انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی ده بطری از نوشابه های زمزم کولا و پرتقالی و ده قوطی پپسی و میراندا تهیه و میانگین کلسیم محتوای آنها (در سه نوبت) اندازه گیری شد. تعداد ۱۲۰ پره مولر سالم که به منظور ارتودنسی کشیده شده بودند، به طور تصادفی به سه گروه ۴۰ تایی A، B و C برحسب زمان اکسپوژر و هر یک از این گروه ها به چهار زیر گروه ده تایی برحسب نوشابه مورد بررسی، تقسیم شدند. در سطح باکال هر دندان نیم دایره ای به قطر ۵ میلی متر انتخاب و بقیه سطح دندان با ماده مقاوم به اسید پوشانده شد، سپس دندان ها در ۲۰ میلی لیتر از نوشابه های مورد نظر غوطه ور شدند. مدت زمان تماس گروه اول، ۱۵ دقیقه، گروه دوم، ۴۵ دقیقه و گروه سوم، ۱۲ ساعت بود. سپس از هر زیرگروه ۳ نمونه به طور تصادفی انتخاب و میزان کلسیم نوشابه اندازه گیری شد. محاسبه انحلال کلسیم هر دندان بر مبنای تفاوت کلسیم قبل و بعد از آزمایش صورت گرفت و سپس داده ها توسط آزمون های آماری way ANOVA،۲ one way ANOVA و Tukey HSD آنالیز شدند.یافته ها: براساس آزمون way ANOVA 2 بین میزان کلسیم رها شده در انواع نوشابه ها اختلاف معناداری دیده شد. همچنین زمان اندازه گیری نیز اثر معناداری داشت، ضمن این که برهم کنش این دو عامل نیز معنادار بود (P<0.05) ، به ترتیبی که بیشترین میزان اروژن در زمان ۱۲ ساعت هر ۴ نوع نوشابه دیده شد و اروژن در ۱۵ دقیقه در زمزم نارنجی و در ۴۵ دقیقه و ۱۲ ساعت در پپسی به طور معناداری بیشتر از سایر نوشابه ها بود (P<0005).نتیجه گیری: در مقایسه بین ۴ نوشابه، پپسی بیشترین و زمزم کولا کمترین اثر اروژن را روی مینای دندان ها نشان دادند و در برآیند کلی نوشابه های خارجی نسبت به انواع ایرانی اثر اروزیو بیشتری داشتند، ولی به هر حال در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری است.

کلید واژه: اروژن، مینا، نوشابه های گازدار، آنالیز یون کلسیم

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.