بررسی میزان ترانسفیوژن غیر ضروری خون و فرآورده های آن در بیماران بستری در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل نیمسال اول ۱۳۸۲


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی میزان ترانسفیوژن غیر ضروری خون و فرآورده های آن در بیماران بستری در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل نیمسال اول ۱۳۸۲ دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی میزان ترانسفیوژن غیر ضروری خون و فرآورده های آن در بیماران بستری در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل نیمسال اول ۱۳۸۲  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی میزان ترانسفیوژن غیر ضروری خون و فرآورده های آن در بیماران بستری در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل نیمسال اول ۱۳۸۲،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی میزان ترانسفیوژن غیر ضروری خون و فرآورده های آن در بیماران بستری در بیمارستان دکتر فاطمی اردبیل نیمسال اول ۱۳۸۲ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل

تعداد صفحات :۸

زمینه و هدف: اکثر افرادی که نیاز به ترانسفوزیون خون و فرآورده های خونی پیدا می کنند، بیماران بدحالی هستند که به دلیل خونریزی، آنمی ناشی از بیماری مزمن، اختلالات انعقادی، مشکلات پلاکتی و سایر موارد مشابه مورد درمان قرار می گیرند با توجه به مشکلات و هزینه بالای تامین خون سالم و همچنین عوارض متعدد ناشی از ترانسفوزیون خون و فرآوردهای خونی لازم است که تجویز فرآورده های مذکور براساس معیارهای علمی و فقط در صورت ضرورت انجام گیرد. مطالعه حاضر برای بررسی موارد ترانسفوزیون انجام گرفته در یک بیمارستان جراحی و سوختگی و تشخیص موارد غیر ضروری ترانسفوزیون در یک مقطع شش ماه صورت گرفته است.روش کار: این مطالعه توصیفی برروی ۱۵۰ نفر از بیمارانی که در نیمه اول سال ۱۳۸۲ در بیمارستان فاطمی اردبیل مورد تجویز خون و فرآورده های خونی قرار گرفته بودند، انجام گرفته و براساس وضعیت بالینی و معیارهای آزمایشگاهی و شواهد موجود در پرونده بیماران و بر مبنای استانداردهای موجود در منابع علمی در مورد ضروری یا غیر ضروری بودن ترانسفوزیون آنان تقسیم بندی صورت گرفته است. اطلاعات حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: از بین ۱۵۰ بیماری که تحت ترانسفوزیون قرار گرفته بودند ۴۶ مورد (%۲۵.۷) خون کامل، ۹۲ درصد (%۵۱.۴) گلبول متراکم، ۳۶ مورد (%۲۰.۱) (Fresh Frozen Plasma) FFP و ۵ مورد (%۲.۳) پلاکت دریافت کرده بودند. محل ترانسفوزیون در ۶۰ مورد (%۴۰) بخش مراقبت های ویژه، ۳۱ مورد (%۲۰.۷) بخش جراحی، ۲۸ مورد (%۱۸.۷) اتاق عمل، ۱۱ مورد (%۷.۳) بخش ارتوپدی، ۱۰ مورد (%۶.۷) بخش سوختگی و ۹ مورد (%۶) بخش اورژانس بود. از نظر سنی، بالاترین میزان در گروه سنی ۴۰-۲۰ سال (%۳۲.۷) بوده و از نظر سنی (%۶۷.۳) بیماران مذکر بودند. از نظر ضرورت ترانسفوزیون، با توجه به معیارهای علمی %۲۶.۰۸ بیماران در گروه خون کامل، %۳۰.۴۴ در گروه گلبول قرمز، %۴۷.۲۲ در گروه FFP و %۸۰ در گروه پلاکت دریافت غیر ضروری داشته اند.نتیجه گیری: با توجه به هزینه های بالای تهیه خون سالم و فرآورده های خونی و نیز نظریه مشکلات متعددی که می تواند پس از ترانسفوزیون خون و فرآورده های خونی در بیماران ایجاد شود. تجویز ای فرآورده های در بیماران باید به دقت بیشتر و براساس معیارهای مشخص علمی انجام گیرد. درصد بالای موارد غیر ضروری تجویز خون و فرآورده های خونی در مطالعه حاضر نیاز به توجه بیشتر در این زمینه را ضروری می سازد.

کلید واژه: ترانسفوزیون خون، فرآورده های خونی، خون کامل، گلبول متراکم، پلاسمای منجمد تازه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.