تجزیه پایداری عملکرد دانه و بررسی روابط صفات در لاین های امید بخش گندم نان در گرگان


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تجزیه پایداری عملکرد دانه و بررسی روابط صفات در لاین های امید بخش گندم نان در گرگان دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تجزیه پایداری عملکرد دانه و بررسی روابط صفات در لاین های امید بخش گندم نان در گرگان  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تجزیه پایداری عملکرد دانه و بررسی روابط صفات در لاین های امید بخش گندم نان در گرگان،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تجزیه پایداری عملکرد دانه و بررسی روابط صفات در لاین های امید بخش گندم نان در گرگان :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهش و سازندگی

تعداد صفحات :۹

به منظور ارزیابی عملکرد دانه ۱۹ لاین امید بخش گندم نان به همراه رقم تجن به عنوان شاهد، آزمایشی به صورت بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در طی سال های زراعی ۸۲-۷۹ به مدت سه سال در ایستگاه تحقیقات کشاورزی گرگان انجام گرفت. هر کرت شامل ۶ خط ۶.۶ متری با فواصل خطوط ۱۸ سانتی متر بود. یادداشت برداری های معمول در طول دوره رویش به عمل آمد. در هر سال تجزیه واریانس ساده بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی و پس از سه سال تجزیه واریانس مرکب انجام گرفت. نتایج تجزیه واریانس در هر سال و تجزیه واریانس مرکب حاکی از اختلاف بین لاین ها از نظر عملکرد دانه در سطح ۱% بود. همچنین اثر متقابل ژنوتیپ × سال در سطح احتمال ۱% معنی دار گردید. به منظور مشخص نمودن لاین های پایدار، تجزیه پایداری با استفاده از روش های پارامتری واریانس محیطی و ضریب تغییرات و روش غیر پارامتری رتبه بندی انجام گردید. به منظور تعیین همبستگی صفات با عملکرد دانه و تعیین سهم آن دسته از صفات که بیشترین تاثیر را بر عملکرد دانه ندارند، از تجزیه علیت استفاده شد. تجزیه واریانس ساده صفات نشان داد که بین ژنوتیپ های مورد مطالعه از نظر تمام صفات، اختلاف معنی دار در سطح احتمال ۱% وجود دارد و این نتایج بیانگر وجود اختلاف ژنتیکی قابل توجهی بین لاین های مورد مطالعه برای صفات مورد بررسی می باشد. بررسی همبستگی بین صفات (وزن هزار دانه، ارتفاع، طول سنبله، تعداد سنبلچه در سنبله، تعداد دانه در سنبله، وزن دانه در سنبله، عملکرد بیولوژیک و عملکرد دانه) نشان داد که همبستگی های ژنتیکی روند یکسانی را با همبستگی های فنوتیپی دارند و در اکثر موارد اختلاف ناچیزی داشتند، که نشان دهنده کاهش واریانس و کوواریانس محیطی تا یک سطح قابل اغماض می باشد. از ضرایب همبستگی ژنوتیپی برای ارایه نتایج ضرایب همبستگی و علیت به دلیل اهمیت آن در مقایسه با ضرایب فنوتیپی استفاده شد. برای مشخص کردن روابط بین عملکرد دانه و اجزا عملکرد برای صفات یاد شده از تجزیه علیت استفاده شد. بر این اساس اثر مستقیم وزن هزار دانه ناچیز ولی اثر مستقیم تعداد دانه در سنبله زیاد است. همچنین اثرات غیر مستقیم تعداد دانه در سنبله از طریق وزن هزار دانه و وزن دانه در سنبله زیاد می باشد در نتیجه برای انتخاب لاین های برتر در شرایط استان گلستان به صفت تعداد دانه در سنبله بیشتر توجه شود و لاین هایی باید گزینش شوند که دارای تعداد دانه بیشتر در سنبله باشند. و این شاید ناشی از وضعیت خاص آب و هوایی و بیماری ها در این استان باشد. نتایج حاصل از تجزیه پایداری به روش واریانس محیطی نشان داد که ژنوتیپ های شماره ۱۰، ۸ و ۱۲ به ترتیب دارای کمترین واریانس محیطی و بیشترین پایداری می باشند. همچنین بر اساس روش ضریب تغییرات محیطی ژنوتیپ های شماره ۱۰، ۸، ۱۲ و ۲۰ به ترتیب دارای بیشترین پایداری می باشند. بر اساس تجزیه پایداری به روش ناپارامتری ژنوتیپ های شماره ۱۲ و ۱۰ به ترتیب با میانگین رتبه ۱.۳ و ۴ دارای کمترین رتبه و کمترین واریانس و انحراف معیار رتبه می باشند. با توجه به نتایج حاصل از تجزیه واریانس و روش های مختلف تجزیه پایداری ژنوتیپ شماره ۱۲ که در سال های مختلف پایداری بسیار خوبی دارد از نظر عملکرد محصول دانه نیز نسبت به شاهد منطقه (تجن) ۱۱۴۰ کیلوگرم در هکتار بالاتر است. که در میانگین سه ساله از نظر عملکرد دانه ۲۲.۵% بیش از عملکرد شاهد (تجن) می باشد. با توجه به این نتایج ژنوتیپ شماره ۱۲ برای منطقه گرگان مناسب می باشد.

کلید واژه: گندم نان، تجزیه پایداری، ضرایب همبستگی، تجزیه علیت

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.