بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی) دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر نوشابه های گازدار بر میکروسختی مینای دندانهای شیری (آزمایشگاهی) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دندانپزشکی (جامعه اسلامی دندانپزشکان ایران)

تعداد صفحات :۹

زمینه و هدف: رژیم غذایی به عنوان مهمترین عامل اتیولوژیک در اروژن دندانی شناخته شده است که مصرغ بالای نوشیدنیها و غذاهای اسیدی در راس آن قرار دارد. هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر تعدادی از نوشابه های گازدار بر میکرو سختی مینای دندانهای شیری می باشد.روش بررسی: مطالعه فوق به روش آزمایشگاهی مداخله گرانه بر روی چهل دندان شیری فاقد پوسیدگی و سایش انجام شد. بعد از تهیه بلوک های مینایی، جهت بدست آوردن اندازه گیریهای صحیح میکروسختی خارجیترین لایه مینا با استفاده از Sandpaper 2000 و آب پالیش شده و سختی اولیه آنها توسط دستگاه سختی سنج ویکرز (Matsuzama مدل MHT2) سنجیده شد. سپس بلوک های مینایی را در بیست سی سی از محلولهای مورد آزمایش شامل (نوشابه های کوکاکولا، زمزم، پپسی و دوغ آبعلی) به مدت پنج دقیقه قرار داده و مجدداً سختی دندانها سنجیده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز کوواریانس و paired sample t-test استفاده گردید و در تمامی آزمونها سطح معنی داری ۵% به عنوان نتایج معنی دار تلقی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که سختی مینای دندانهای شیری قبل از قرار گرفتن آنها در نوشابه کوکاکولا۳۷۸.۴±۳۱.۶۵ کیلوگرم بر میلی متر مربع، در نوشابه زمزم۳۷۳.۵۷±۳۰.۳۱ کیلوگرم بر میلی متر مربع، در نوشابه پپسی۳۷۸.۳۸±۲۱.۹۲ کیلوگرم بر میلی متر مربع و ۳۸۵.۴۳±۳۴.۷۹ کیلوگرم بر میلی متر مربع برای دوغ آبعلی می باشد. سختی نمونه ها بعد از قرارگیری در نوشابه کوکاکولا به۳۳۳.۰۲±۳۲.۱۵ کیلوگرم بر میلی متر مربع، در نوشابه زمزم به۳۳۹.۶۵±۲۰.۹۱ کیلوگرم بر میلی متر مربع، در نوشابه پپسی ۳۴۲.۲۷±۲۸.۰۱ کیلوگرم بر میلی متر مربع و در دوغ آبعلی به۳۴۱.۴۶±۳۲.۳۴ کیلوگرم بر میلی متر مربع کاهش یافت. اختلاف قابل توجهی از نظر آماری در کاهش سختی مینای دندانهای شیری بین نوشیدنی های فوق مشاهده نشد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که ارتباط معنی داری بین کاهش سختی دندان و مصرف نوشابه های گازدار و دوغ گازدار وجود دارد.

کلید واژه: میکروسختی، نوشیدنی های گازدار، اروژن دندانی دندانهای شیری

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.