رابطه میان غلظت Substance P و Calcitonin Gene Related Peptide با لثه نواحی مختلف دندانی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 رابطه میان غلظت Substance P و Calcitonin Gene Related Peptide با لثه نواحی مختلف دندانی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد رابطه میان غلظت Substance P و Calcitonin Gene Related Peptide با لثه نواحی مختلف دندانی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی رابطه میان غلظت Substance P و Calcitonin Gene Related Peptide با لثه نواحی مختلف دندانی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن رابطه میان غلظت Substance P و Calcitonin Gene Related Peptide با لثه نواحی مختلف دندانی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)

تعداد صفحات :۸

زمینه و هدف: در مورد علت درگیری بعضی نواحی خاص لثه (نواحی دندان های ۱ بالا و۶ بالا و پایین) در برخی بیماری های پریودنتال، هیچ توجیه قابل توجهی عنوان نشده است. با توجه به این که مناطق یاد شده نزدیک فورامن های محل گذر اعصاب قرار دارند و با توجه به این که نوروپپتیدها که از انتهای اعصاب آزاد می شوند، نقش مهمی در برانگیختن التهاب دارند، همچنین از آنجایی که به نقش SP و CGRP در بیماری های پریودنتال اشاره شده، بنابراین این تحقیق با هدف تعیین رابطه میان غلظت نوروپپتیدها با بافت سالم لثه نواحی مختلف دندانی صورت پذیرفت. مواد وروش ها: برای انجام این مطالعه تحلیلی، ۱۷ نمونه بافت سالم لثه مربوط به دندان های ۱ بالا و۶ بالا و پایین (گروه مورد) و ۲۳ نمونه بافت سالم لثه مربوط به سایر نواحی دندانی (گروه شاهد) جمع آوری شدند. نمونه های جمع آوری شده مورد کشت ۷۲ ساعته بافتی قرار گرفته، با روش EIA به تعیین غلظت SP و CGRP در مایع رویی (supernatant) کشت آن ها اقدام شد. جهت انجام آنالیزهای آماری از آزمون های آماری غیرپارامتری (Non Parametric) U Mann Whitney و تعیین ضریب همبستگی Spearman استفاده گردید. یافته ها: در تمامی نمونه های مورد مطالعه، به حضور قابل توجه هر دو نوروپپتید برخورد شد. در مورد CGRP مشخص شد که غلظت این نوروپپتید در لثه مربوط به نواحی دندانی ۶ بالا و پایین، به طور قابل توجهی پایین تر از سایر نواحی بود (P 0.023). در مورد SP به اختلاف آماری معنی دار بین گروه های مورد و شاهد برخورد نشد. نتیجه گیری: براساس یافته های به دست آمده از این تحقیق و با توجه به حضور SP و CGRP در تمام نمونه های بافت سالم لثه می توان چنین نتیجه گیری کرد که این دو نوروپپتید، احتمالا در تنظیم حفظ سلامت بافت لثه نقش دارند و با توجه به پایین تر بودن غلظت CGRP در نواحی دندانی ۶ بالا و پایین، شاید بتوان یکی از دلایل درگیری بیشتر این نواحی در برخی بیماری ها به پایین بودن غلظت این نوروپپتید نسبت داد.

کلید واژه: نوروپپتید، SP؛ CGRP، بیماری پریودنتال

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.