آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟ دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن آیا امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک در گروهی از ساکنین جامعه شهری تهران مرتبط است؟ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده پزشکی

تعداد صفحات :۱۳

مقدمه: سندروم متابولیک بصورت گستره ای از آسیب های متابولیکی شامل چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، قند خون بالا، دیس لیپیدمی و پرفشاری خون می باشد. با آنکه رژیم غذایی نقش مهمی در پیشرفت سندروم متابولیک دارد؛ توجه کمی بر ارتباط تنوع غذایی با بیماریهای مزمن شده است. لذا این بررسی به منظور ارزیابی ارتباط بین امتیاز تنوع غذایی (DDS) dietary diversity score، و سندروم متابولیک در گروهی از بزرگسالان تهرانی انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی ۵۸۱ نفر (۲۹۵ مرد و ۲۸۶ زن) بزرگتر از ۱۸ سال از نمونه های بررسی قند و لیپید تهران شرکت داشتند، رژم غذایی معمول افراد با استفاده از یک پرسشنامه یاد آمد دو روزه ارزیابی شد. وزن و قد مطابق پروتکل های استانداری سنجیده شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. قند خون ناشتا ارزیابی و فشار خون مطابق پروتکل استاندارد اندازه گیری شد. گروه های اصلی غذایی به ۲۳ زیر گروه تقسیم شدند. گروه نان و غلات را به ۷ زیر گروه، میوه ها را به ۲ زیر گروه سبزیها را به ۷ زیر گروه، گوشتها را به ۴ زیر گروه و لبنیات به ۴ زیر گروه تقسیم شد. چنانچه فردی در عرض ۲ روز به اندازه نصف واحد از هر یک از گروهها را مصرف کرده باشد بعنوان مصرف کننده آن گروه محسوب می شود. هر یک از ۵ گروه حداکثر امتیاز ۲ را در بر می گیرد. امتیاز کل تنوع غذایی (DDS) مجموع امتیازات ۵ گروه عمده است و بنابراین حداکثر مقدار آن ۱۰ می باشد که این مقدار از حاصل ضرب عدد ۵ ( تعداد ۵ گروه) در عدد ۲ (حداکثر امتیاز هر گروه) بدست آمده است. سندروم متابولیک مطابق راهنمای ATP III تعریف شد. افراد بر اساس چارکهای امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند.یافته ها: میانگین (±انحراف معیار) سن و نمایه توده بدن به ترتیب ۱۲± ۳۷ سال و ۴.۳ ± ۲۵.۷ کیلوگرم بر متر مربع بود. میانگین (±انحراف معیار) امتیاز تنوع غذایی ۱.۰۲ ± ۶.۱۵ بود. امتیاز تنوع غذایی بالاتر با سطح قند خون کمتر P<0.05) و ( r== 0.21 و فشار خون سیستولی پایین تر P<0.05) و(r=- 0.25 مرتبط بود. احتمال داشتن سندروم متابولیک با افزایش چارکهای DDS کاهش یافت (شانس ابتلا در چارکها: ۱.۳۳ ، ۱.۲۱ ، ۱.۱۷ ، ۱.۰۰ ، P<0.05). پس از کنترل اثر مداخله گرها، روند کاهشی معنی داری در مورد خطر ابتلا به پر فشاری خون (شانس ابتلا در چارکهای اول تا چهارم: ۱.۴۳، ۱.۳۶، ۱.۲۱، ۱.۰۰ ، P<0.05) و اختلال در هموستاز گلوکز (شانس ابتلا به چارک های اول تا چهارم: ۱.۳۹، ۱.۲۱، ۱.۱۱،۱.۰۰ ، P<0.05) مشاهده شد.نتیجه گیری و توصیه ها: امتیاز تنوع غذایی با سندروم متابولیک و برخی از اشکال آن مرتبط بود. لذا مصرف رژیم های غذایی متنوع جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری های متابولیکی توصیه می شود.

کلید واژه:

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.