تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی :
نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
تعداد صفحات :۸
مقدمه: بیماری دیابت یکی از مشکلات بهداشتی در تمام کشورهاست. به گزارش انجمن دیابت ایران حدود ۸ درصد افراد بالای ۳۰ سال و مجموعا حدود ۳ میلیون نفر در ایران به دیابت مبتلا هستند در بیماران دیابتی خطر ابتلای به بیماریهای قلبی و عروقی افزایش مییابد. نارنج در بین عموم مردم به عنوان میوهای با خواص دارویی شناخته شده است. مطالعات مختلفی مبنی بر خواص مفید مرکبات در کاهش خطر برخی از بیماریهای مزمن موجود است. هدف: تاثیر مصرف آب نارنج بر قند و لیپیدهای سرم بیماران دیابتی مبتلا به دیس لیپیدمی.مواد و روشها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی به روش قبل و بعد (before and after) 35 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به دیس لیپیدمی (۱۰ مرد و ۲۵ زن) که مبتلا به نفروپاتی نبودند با میانگین سنی ۵۳.۱±۷.۷ سال و کلسترول سرم بیش از ۲۲۰ میلی گرم در دسی لیتر انتخاب شدند و به مدت ۴ هفته ۲۴۰ میلی لیتر آب نارنج در دو یا سه دوز منقسم در روز تجویز شد و از آنها خواسته شد که در رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مصرف داروهای کاهنده قند خون تغییری ندهند. وزن و قد بیماران اندازهگیری شد و BMI قبل و بعد از مصرف آب نارنج محاسبه شد میزان مصرف مواد غذایی در آنها با یک یادآور غذایی ۲۴ ساعت گذشته جمعآوری شد قندخون ناشتا با روش آنزیمی گلوکزاکسیداز، کلسترول به روش آنزیمی استرازاکسیداز، تری گلیسیرید به روش آنزیمی هیدرولیز لیپاز/کلسترول کیناز، اسید اسکوربیک پلاسما به روش فوتومتری با استفاده از ۲ و ۴ دی نیتروفنیل هیدرازین و در طول موج ۵۲۰ نانومتر قبل و بعداز مصرف آب نارنج اندازهگیری شد اطلاعات با نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری t زوج و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: وزن و مقدار درشت مغذیهای دریافتی بیماران در طول مطالعه تغییر معنیداری نداشت، ولی میزان دریافت ویتامین C بطور معنیداری (P<0.05) افزایش(۲۴%) یافت. مصرف آب نارنج باعث کاهش معنیداری (P<0.05) در میزان گلوکز سرم ناشتا (۹ درصد) و افزایش معنیداری (p<0.001) در میزان اسیداسکوربیک پلاسما (۷/۱۲%) شد ولی تغییر معنیدار در میزان کلسترول توتال، تری گلیسرید و کلسترول LDL و HDL خون بیماران ایجاد نشد.نتیجه گیری: مصرف کوتاه مدت آب نارنج در بیماران دیابتی باعث کاهش گلوکز سرم ناشتای آنها شد. مطالعات بلند مدت برای بررسی تاثیر آب نارنج بر لیپیدهای سرم و کنترل گلیسمیک بیماران دیابتی لازم است.
کلید واژه: اختلال در سطح چربی خون، دیابت شیرین نوع ۲، گلوکز خون، لیپیدها، مرکبات
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.