تاثیر زهر کژدم سیاه در بروز عوارض پاتولوژیک در موش صحرایی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر زهر کژدم سیاه در بروز عوارض پاتولوژیک در موش صحرایی دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر زهر کژدم سیاه در بروز عوارض پاتولوژیک در موش صحرایی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر زهر کژدم سیاه در بروز عوارض پاتولوژیک در موش صحرایی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر زهر کژدم سیاه در بروز عوارض پاتولوژیک در موش صحرایی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)

تعداد صفحات :۹

سابقه و هدف: کژدم سیاه یکی از کژدم‌ های خطرناک دنیا و ایران است. این کژدم درمناطق گرمسیر کشور موجب گزش تعداد زیادی از افراد بوده که پی آمد آن عوارض خطرناک و گاهی مرگ می‌باشد. با توجه به اینکه مطالعه تاثیرات زهر این کژدم در حیوانات آزمایشگاهی می‌تواند میزان آسیب بافتی زهر را روشن و کمک زیادی به درمان کژدم زدگان نماید، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر زهر کژدم سیاه در موش صحرایی انجام گردید.مواد و روش ‌ها: مطالعه به روش تجربی در روی ۸۸ موش صحرایی ‌نژاد سفید (آلبینو) از گونه راتوس نروژیکوس و سن تقریبی ۳-۲ ماهه و جنس ماده و با وزن ۲۵۰-۲۰۰ گرم صورت پذیرفت. موش ‌های صحرایی‌ به ‌طور تصادفی و مساوی به دو گروه شاهد (۴۴ سر) و مورد (۴۴ سر) تقسیم گردیدند. به گروه شاهد ۰.۱ سی‌سی سرم فیزیولوژی و به گروه مورد ۰.۱ سی‌سی سرم فیزیولوژی که حاوی یک میکرولیتر زهر استخراجی کژدم سیاه بود، تزریق گردید. پس از مرگ و آتوپسی و تهیه لام، تغییرات پاتولوژیک ناشی از تزریق زهر با استفاده از میکروسکوپ مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. میزان مرگ در گروه شاهد و مورد با آزمون‌ دقیق فیشر مورد تحلیل قرار گرفت.یافته‌ ها: نتایج پژوهش نشان داد که مرگ و میر در موش ‌های صحرایی گروه مورد به میزان ۹۵.۵ درصد و در بقیه موارد مسمومیت شدید پس از تزریق زهر کژدم سیاه رخ داده است. تغییرات پاتولوژیک بر اثر تزریق زهر این کژدم در مغز، کبد، ریه، کلیه، طحال، معده، پوست، بافت نرم، روده باریک، عضلات و قلب به ترتیب به میزان ۶۴.۵، ۶۹، ۸۸، ۵۹.۷، ۵۴.۷۵، ۵۹.۵، ۴۰.۸۵، ۷۰، ۶۲.۴، ۴۷ و ۴.۸ درصد روی داده است. تغییرات پاتولوژیک در این اندام‌ها شامل خونریزی، احتقان، نکروز، ادم و التهاب با درجه‌های شدید تا ملایم بود. در بافت نخاع و پانکراس تغییرات پاتولوژیک مشاهده نگردید.بحث: بررسی تغییرات پاتولوژیک در اندام ‌های مختلف در موارد انسانی، به صورت بیوپسی و آتوپسی موجب شناخت تاثیرات این زهر در انسان و در نتیجه درمان مناسب ‌تر مصدومین می شود.

کلید واژه: کژدم سیاه، زهر، عوارض پاتولوژیک، موش صحرایی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.