مقایسه الگوی رشد کودکان زیر ۶ سال شهر زاهدان با استاندارد NCHS


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه الگوی رشد کودکان زیر ۶ سال شهر زاهدان با استاندارد NCHS دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه الگوی رشد کودکان زیر ۶ سال شهر زاهدان با استاندارد NCHS  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه الگوی رشد کودکان زیر ۶ سال شهر زاهدان با استاندارد NCHS،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه الگوی رشد کودکان زیر ۶ سال شهر زاهدان با استاندارد NCHS :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان (طبیب شرق) zahedan journal of research in medical sciences

تعداد صفحات :۱۲

زمینه و هدف: نظارت و ارزیابی رشد جسمی کودکان از روش های مهم در جهت تعیین وضعیت تغذیه ای و سلامتی آنان است و پایش رشد کودکان می تواند در تشخیص اختلال در رشد و سو تغذیه در مراحل اولیه زندگی نقش مهمی داشته باشد، بر این اساس هدف از این مطالعه تعیین رشد کودکان زیر ۶ سال براساس صدکهای وزن و قد و میانگین آنها در مقایسه با استاندارد NCHS بوده است.
مواد و روش کار: در مطالعه توصیفی تحلیلی در سال ۱۳۸۱ تعداد ۴۵۰۰ کودک زیر شش سال (۲۲۵۰ دختر و ۲۲۵۰ پسر) مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زاهدان به روش سهمیه ای و سپس تصادفی از پنج منطقه شهر زاهدان انتخاب شدند. سنجش وزن بر حسب کیلوگرم و قد برحسب سانتیمتر برای تمام نمونه ها در شرایط یکسان انجام شد. جهت آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS از آمار توصیفی و تحلیلی استفاده گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد رشد وزنی دختران تا یک سالگی در صدکهای ۳ و ۵ در ماههای مختلف بیشتر از پسران بوده، اما در صدک ۵۰ و بالاتر، وزن پسران بیشتر از دختران بود و با توجه به دامنه تغییرات گسترده شاخص های وزن و قد، سو تغذیه به درجات مختلف در کودکان مورد بررسی وجود داشت، همچنین در مقایسه با استاندارد NCHS براساس وزن برای سن به ترتیب ۲۹.۷ و ۲۱.۹% پسران و دختران ۶۱ تا ۷۲ ماه زیر صدک ۳ و ۵.۱ و ۵.۸% پسران و دختران بالای صدک ۹۷ بودند. براساس شاخص قد برای سن ۳۶.۶ و ۳۱% دختران و پسران ۶۱ تا ۷۲ ماه زیر صدک ۳ قرار داشتند و دارای سندرم کوتاه قدی تغذیه ای بودند. تفاوت معنی داری بین گروه های سنی پسران درخصوص صدکهای مختلف قد برای سن در مقایسه با استاندارد وجود نداشت (۰.۰۵<P)، اما این تفاوت در دختران معنی دار بود (۰.۰۰۰۲>P). در صدکهای بالاتر از ۳ روند رشد قدی پسران از دختران بیشتر بود. با افزایش سن درصد شیوع کم وزنی و لاغری و کوتاه قدی در پسران نسبت به دختران افزایش داشت (۰.۰۰۰۱>P). همچنین شیوع کم وزنی (براساس صدک وزن برای سن)، لاغری (صدک وزن برای قد) و کوتاه قدی (صدک قد برای سن) در پسران به ویژه در سنین ۶۱ تا ۷۲ ماه بیشتر از دختران این گروه سنی بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (۰.۰۵>P).
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که با توجه به اختلاف میانگین، صدک های وزن و قد دختران و پسران منطقه در مقایسه با استاندارد NCHS سو تغذیه مزمن (کوتاه قدی تغذیه ای) بیشتراز سو تغذیه حاد (کم وزنی) در کودکان وجود داشته و موارد سو تغذیه پسران به مراتب بیشتر از دختران بوده که با افزایش سن این روند سیر صعودی داشت، هم چنین یک استاندارد جهانی را نمی توان به شکل الگویی برای تعیین قد و وزن کودکان ایرانی با ویژگیهای اپیدمیولوژیک و دموگرافیک متنوع بکاربرد و لزوم بررسی های طولانی مدت جهت ارزیابی های دقیق تر توصیه می گردد.

کلید واژه: الگوی رشد، کودکان، سو تغذیه، زاهدان

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.