تاثیر روی بر غلظت هورمون ‌های تیروییدی و آنزیم‌ های کبدی در موش‌ های صحرایی نر بالغ


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
3 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 تاثیر روی بر غلظت هورمون ‌های تیروییدی و آنزیم‌ های کبدی در موش‌ های صحرایی نر بالغ دارای ۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تاثیر روی بر غلظت هورمون ‌های تیروییدی و آنزیم‌ های کبدی در موش‌ های صحرایی نر بالغ  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تاثیر روی بر غلظت هورمون ‌های تیروییدی و آنزیم‌ های کبدی در موش‌ های صحرایی نر بالغ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تاثیر روی بر غلظت هورمون ‌های تیروییدی و آنزیم‌ های کبدی در موش‌ های صحرایی نر بالغ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان

تعداد صفحات :۸

زمینه و هدف: روی ازجمله فلزات سنگین می باشد که به عنوان آلوده کننده محیطی شناخته شده است. بر اساس نتایج تحقیقات مقادیر بیش از حد این فلز ممکن است بر فعالیت طبیعی غدد درون ریز و فعالیت‌های متابولیکی بدن اثر داشته باشد. از این رو تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر مقادیر مختلف روی بر عملکرد غده تیروئید و آنزیم‌های کبدی در موش‌های صحرایی نر بالغ در سال ۱۳۸۳ در کازرون انجام گرفت.
روش بررسی: در این تحقیق تجربی ۴۰ سرموش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار در قالب گروه‌های تجربی، شاهد و کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه‌های تجربی در سه گروه مختلف، روی را به صورت سولفات روی و به میزان ۲۰،۴۰ و ۸۰ میلی‌گرم بر کیلو گرم به صورت دهانی و به مدت ۱۵ روز دریافت کردند. گروه شاهد یک میلی‌لیتر آب مقطر دریافت نمود و گروه کنترل هیچ ماده ای دریافت نکرد . در پایان روز پانزدهم از ناحیه بطنی قلب خون‌گیری به عمل آمد و غلظت هورمون‌های T3 ،T4 و TSH وآنزیم‌های AST ،ALT و ALP با استفاده از روش الیزا و کیت های تجارتی اندازه گیری شد و نتایج با استفاده از آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد غلظت هورمون T3 وآنزیم ALP درگروه‌های تجربی نسبت به گروه کنترل اختلاف معنی‌داری ندارند. در حالی که غلظت هورمون T4 درگروه تجربی یک (۲۰ میلی‌گرم بر کیلو گرم سولفات روی) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری نشان می‌دهد (P<0.05). غلظت هورمون TSH بین گروه‌های تجربی و کنترل کاهش معنی‌داری نشان داد (P<0.05). غلظت سرمی آنزیم‌های AST وALT در گروه تجربی یک نسبت به گروه کنترل افزایش معنی‌دار ودرگروه‌های تجربی ۲ و ۳ (۴۰ و ۸۰ میلی‌گرم بر کیلو گرم سولفات روی) کاهش معنی داری نشان ‌داد (P<0.05).
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاکی از آن است که روی بر فعالیت غده تیروئید اثر دارد و فعالیت آنزیم َ۵ ـ دیدیناز را ازطریق اتصال به گروه سولفیدریل آن مهار می کند و باعث کاهش تبدیل T4 به T3 و هم‌چنین موجب کاهش TSH می‌شود. از طرفی روی باعث آسیب غشای پلاسمایی و افزایش میزان آنزیم‌های AST و ALT می‌گردد.

کلید واژه: روی، هورمون ‌های تیروییدی (TSH,T4,T3) ، آنزیم ‌های کبدی (ALP, ALT, AST)، موش‌ های صحرایی نر بالغ

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.