بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله پزشکی کوثر

تعداد صفحات :۹

هدف: یکی از علل کاهش روی در بدن، برهم کنش این عنصر با سایر عناصر دو ظرفیتی به ویژه آهن می باشد هدف این مطالعه اثر مصرف مکمل آهن بر سطح عنصر روی در سرم زنان باردار با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر بوده است.
روش بررسی: پژوهش به روش مطالعه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی یک سوکور تصادفی انجام شد. ۶۴ نفر از زنان باردار با Hb>13.2 gr/dL و Ferritin>14.3 µg/L و Zinc نرمال (۷۷-۱۶۵ µg/dL) که از نظر متغیرهای زمینه ای شرایط مشابهی را داشتند، در سه ماهه اول انتخاب شدند. نمونه ها به دو گروه مورد (۳۳ نفر) و شاهد (۳۱ نفر) تقسیم شدند. از هفته ۲۰ بارداری تا انتهای بارداری، گروه مورد روزانه یک عدد قرص فروس سولفات ۱۵۰ میلی گرمی حاوی ۵۰ میلی گرم آهن عنصری و گروه شاهد روزانه یک عدد دارونما دریافت کردند. در هفته های ۲۸-۲۴ و ۳۶-۳۲ حاملگی، سطح روی سرم در گروه مورد و شاهد و هموگلوبین در گروه شاهد بررسی شد. همچنین در هفته ۳۶-۳۲ حاملگی فریتین سرم در هر دو گروه اندازه گیری شد.
یافته ها: این پژوهش نشان داد که میانگین روی سه ماهه دوم در گروه شاهد (۹۱.۲۳±۲.۱۵ میکروگرم در دسی لیتر) به طور معنی داری (P<0.001) بیش از گروه مورد (۸۰.۳۵±۱.۶۸ µg/dL) و میانگین روی سه ماهه سوم در گروه شاهد (۸۷.۳۳±۲.۱ µg/dL) به طور معنی داری (P<0.001) بیش از گروه مورد (۶۷±۱.۹۸ µg/dL) بود. درصد کاهش میانگین روی از سه ماهه اول به سه ماهه سوم در گروه مورد (۳۲.۷ درصد) به مراتب بیشتر از گروه شاهد (۱۱.۳۷ درصد) بود و میانگین فریتین سه ماهه سوم در گروه شاهد (۱۳.۰۸±۰.۵۷ µg/L) به طور معنی داری (P<0.001) کمتر از گروه مورد (۱۵.۸۸±۰.۴۲ µg/L) گزارش شد.
نتیجه گیری: مصرف مکمل آهن در زنان با هموگلوبین بیش از ۱۳.۲ گرم در دسی لیتر موجب افت قابل ملاحظه روی سرم و احتمال افزایش عواقب نامطلوب بارداری می شود. همچنین عدم مصرف مکمل آهن در این زنان سبب افت شدید هموگلوبین و فریتین سرم و آنمی فقر آهن نمی شود.

کلید واژه: بارداری، هموگلوبین، مکمل آهن، روی، فریتین

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.