آلودگیهای میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج ۱۳۸۱


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 آلودگیهای میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج ۱۳۸۱ دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد آلودگیهای میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج ۱۳۸۱  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی آلودگیهای میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج ۱۳۸۱،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن آلودگیهای میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج ۱۳۸۱ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : ارمغان دانش

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه و هدف: بستنی محصولی لبنی و منجمد شده است که از ترکیب و فرآیند مناسب خامه و بعضی از فرآورده های لبنی، شکر و مواد طعم دهنده به دست می آید و می تواند حاوی پایدار کننده ها ، قوام دهنده ها و رنگ نیز باشد .امروزه بستنی ها منحصرا از فرآورده های شیر تهیه می شوند و انواعی از بستنی شیری به آن چربی نباتی اضافه می گردد که مجموعا ۸۰ تا ۹۰ درصد از تولید بستنی را در دنیا تشکیل می دهد. از آنجایی که تهیه و توزیع مراکز بستنی سنتی در اکثر نقاط ایران رایج است و افراد زیادی به خصوص در فصل گرم سال از آن استفاده می کنند، لذا این پژوهش با هدف تعیین آلودگی های میکروبی در بستنی های سنتی شهر یاسوج انجام گرفت. مواد و روش کار : این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی به صورت مقطعی می باشد که در آن کلیه مراکز تهیه و توزیع بستنی های سنتی در شهر یاسوج در سال ۱۳۸۱، با روش نمونه گیری ساده انتخاب شدند . در این پژوهش شاخص های بهداشتی مکانهای تهیه و توزیع مراکز مذکور بر اساس قانون ماده ۱۳ وزارت بهداشت ودرمان وآموزش پزشکی مورد مشاهده قرار گرفت و در پرسشنامه مربوط وارد گردید . در طی یک هفته به طور مستمر از مراکز مذکور (در مرحله اول و ۷۰ درصد آن در مرحله دوم) بر اساس اصول رعایت بهداشتی (استریل، نگهداری نمونه ها در جعبه یخی پس از نمونه برداری تا رساندن آنها به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی استان جهت انجام آزمایشات مربـوط حداکثر ۴ ساعت) نمونه برداری شد . یافته ها: در این پژوهش نشان داده شد که۷۰ درصد مراکز تهیه و توزیع بستنی در شهر یاسوج آلودگی میکروبی دارند . همچنین در۶۰ درصد مراکز تهیه و توزیع اصول و موازین بهداشتی رعایت نمی گردد. این پژوهش نشان داد که آلودگی میکروبی مراکز تهیه و توزیع مورد بررسی برحسب کلی فرم ۸۰ درصد ، اشیرشیاکلی ۵۰درصد، استافیلوکوکوس ارئوس ۴۰ درصد، باسیلوس سرئوس ۱۰درصد و سالمونلا فاقد آلودگی بوده است . میزان آلودگی میکروبی بر اساس آزمایشهای انجام شده بر روی کل نمونه ها بر حسب کلی فرم ۵/۵۱ درصد ، اشیرشیاکلی ۱۷درصد، استافیلوکوکوس ارئوس ۶/۲۸ درصد، باسیلوس سرئوس ۵/۱ درصد و سالمونلا فاقد آلودگی بوده است. ۵۰ درصد کارگران فاقد کارت بهداشتی بوده و ۷۰ درصد مراکز توزیع، ساختمان آنها دارای حشرات ودارای فرورفتگی بر روی دیوار بودند. همچنین بین سابقه کار افراد در مراکز و کاهش میزان‌آلودگی رابطه معنی داری بود و بین سواد پایین تر از دیپلم و بالا بودن میزان آلودگی میکروبی در بستنی های سنتی براساس تست فیشر رابطه معنی داری بوده است (۰۵/(p<0.نتیجه گیری : منبع آلودگی های میکروبی بستنی ها بر حسب کلی فرم در مراکز تهیه و توزیع بستنی به ترتیب؛ ظروف تولید و نگهداری بستنی ۱۰۰ درصد، دست کارگران توزیع کننده ۴/۷۱ درصد و ظروف حمل بستنی ۱/۵۲ درصد آلوده بوده اند. آلودگی بر حسب اشرشیاکلی در ظروف نگهداری ۱/۵۷ درصد، دست کارگران ۹/۴۹ درصد ، ظروف تولید ۳/۱۴ درصد آلوده بودند، اما آب و شیر مورد استفاده در تهیه بستنی فاقد آلودگی بودند. با توجه به نتایج این پژوهش لازم است دست اندرکاران در امور بهداشتی استان توجه ویژه به امر تهیه و توزیع بستنی نمایند و زمینه برای تبدیل وضعیت تهیه و توزیع بستنی از سنتی به صنعتی را فراهم آورند.

کلید واژه: بستنی های سنتی، آلودگیهای میکروبی، شیوع

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.