بررسی میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک به عنوان یک روش تشخیصی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
11 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک به عنوان یک روش تشخیصی دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک به عنوان یک روش تشخیصی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک به عنوان یک روش تشخیصی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک به عنوان یک روش تشخیصی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه: در تقسیم بندی عوامل ایجادکننده کوما دو گروه عمده وجود دارد: عوامل متابولیک و ارگانیک، آنچه که اخیرا در افتراق کومای ارگانیک از متابولیک مطرح شده اندازه گیری میزان آنزیم کراتین فسفوکیناز (CPK) موجود در مایع مغزی نخاعی است. به همین جهت این مطالعه برای بررسی میزان این آنزیم در مایع مغزی نخاعی بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک و مقایسه آنها با یکدیگر طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش: در این مطالعه مورد – شاهدی ۶۸ بیمار (۱۸ بیمار در گروه کومای ارگانیک، ۱۴ بیمار در گروه کومای متابولیک و ۳۶ بیمار در گروه شاهد) مورد بررسی قرار گرفتند. آنزیم کراتین فسفوکیناز از نمونه CSF اندازه گیری شد و نتایج با نرم افزار آماری SPSS و توسط تست های پارامتریک در دو گروه کومای متابولیک و ارگانیک با هم و با گروه کنترل مقایسه شدند.
نتایج: میانگین سطح آنزیم کراتین فسفوکیناز مایع مغزی نخاعی در بیماران دچار کومای ارگانیک ۱۵.۵۶ mu/ml و در بیماران دچار کومای متابولیک ۵.۹۳ mu/ml و در گروه شاهد ۰.۳۲ mu/ml بود. اختلاف موجود در میانگین سطوح CPK مایع مغزی نخاعی گروه شاهد با هر دو گروه و نیز در مقایسه هر دو گروه با یکدیگر از نظر آماری معنی دار بود.
مقایسه سطح CPK مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به کومای ارگانیک و متابولیک و نیز گروه شاهد، نشان دهنده افزایش سطح این آنزیم در هر دو گروه از بیماران و نیز افزایش قابل توجه و محسوس آن در کومای ارگانیک نسبت به متابولیک می باشد.
بحث: بنابراین اندازه گیری سطح CPK به عنوان نشانگری از آسیب بافت مغزی در کنار یافته های کلینیکی و سایر اقدامات پاراکلینیکی کمک کننده بوده که می تواند در افتراق کومای متابولیک از ارگانیک مورد استفاده قرار گیرد.

کلید واژه: کومای ارگانیک، کومای متابولیک، آنزیم کراتین فسفوکیناز، مایع مغزی نخاعی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.