ایجاد لاین‌های مقاوم به خوابیدگی و پرمحصول در برنج به روش القای موتاسیون به وسیله پرتودهی گاما (موتاسیون‌زای فیزیکی)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ایجاد لاین‌های مقاوم به خوابیدگی و پرمحصول در برنج به روش القای موتاسیون به وسیله پرتودهی گاما (موتاسیون‌زای فیزیکی) دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ایجاد لاین‌های مقاوم به خوابیدگی و پرمحصول در برنج به روش القای موتاسیون به وسیله پرتودهی گاما (موتاسیون‌زای فیزیکی)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ایجاد لاین‌های مقاوم به خوابیدگی و پرمحصول در برنج به روش القای موتاسیون به وسیله پرتودهی گاما (موتاسیون‌زای فیزیکی)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ایجاد لاین‌های مقاوم به خوابیدگی و پرمحصول در برنج به روش القای موتاسیون به وسیله پرتودهی گاما (موتاسیون‌زای فیزیکی) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله علوم و فنون هسته ای

تعداد صفحات :۹

پرورش گیاه به وسیله موتاسیون به منظور ایجاد جهش و تنوع ژنتیکی در ساختار توارثی گیاهان، چندین سال است که در عرصه بهنژادی بکار می‌رود. در این کار پژوهشی از گیاه برنج رقم “موسی طارم” به عنوان رقمی با کیفیت خوب ولی پابلند و حساس به خوابیدگی استفاده شده است. هدف از اجرای این طرح، تولید لاین‌های “مقاوم به خوابیدگی” با کیفیت و کمیت برتر است. بذرهای دستچین رقم انتخابی، پس از تنظیم مقدار رطوبتشان، به وسیله چشمه کبالت – ۶۰ مرکز تحقیقات هسته‌ای با دزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ گری پرتودهی و همراه با بذرهای شاهد (نمونه‌های پرتودهی نشده) بطور جداگانه در خزانه موسسه تحقیقات برنج کشور در رشت کاشته شدند. در نسل اول(M1) ، بذرهای هر گیاه به تفکیک بوته برداشت شد و در نسل دوم(M2) ، این بذرها در یک خط) بوته در خط) کاشته شدند. از میان جمعیت گیاهی نسل دوم، تعداد ۲۰۳ بوته جهش یافته به همراه بوته‌های شاهد با در نظر گرفتن هدفهای اصلاح برگزیده شدند. در پی گزینش‌های مکرر و طی نسلهای بعدی ( M3تا(M5 ، بوته‌هایی که از نظر ایستادگی، طول بوته و عاملهای موثر در مقدار محصول نسبت به گیاهان شاهد برتری داشتند با دقت بیشتر برداشت گردیدند. پس از یک رشته آزمایشهای ابتدایی و انتهایی برای مقایسه میزان محصول، ۱۳ لاین جهش یافته از میان آنها برگزیده شد و لاین ۳-۴۳ که صفت مقاوم بودن به خوابیدگی و افزایش محصول در آن اصلاح شده بود، به عنوان لاینی نویدبخش برای منطقه گیلان، به وزارت جهاد کشاورزی معرفی شد.

کلید واژه: ساختار توارثی، لاین‌های جهش یافته، مقاوم به خوابیدگی، موتاسیون‌زای فیزیکی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.