ارزیابی و تعیین ظرفیت های تجاری دوجانبه ایران با کشورهای عضو موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی و تعیین ظرفیت های تجاری دوجانبه ایران با کشورهای عضو موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی دارای ۳۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی و تعیین ظرفیت های تجاری دوجانبه ایران با کشورهای عضو موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی و تعیین ظرفیت های تجاری دوجانبه ایران با کشورهای عضو موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی و تعیین ظرفیت های تجاری دوجانبه ایران با کشورهای عضو موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : پژوهشنامه بازرگانی

تعداد صفحات :۳۷

موافقتنامه نظام تجارت ترجیحی سازمان کنفرانس اسلامی (TPS/OIC)‌ با تأمین حد نصاب الحاق کشورهای عضو به این موافقت‌نامه لازم الاجرا گردیده و در این مرحله،‌ انجام مذاکرات در خصوص اعمال ترجیحات تعرفه‌ای پیش روی اعضاء‌ قرار دارد.
مقاله حاضر با بکارگیری شاخص RCA، ظرفیت‌های تجاری دوجانبه ایران با هریک از اعضاء موافقتنامه را که می‌توانند مشمول اخذ و یا اعمال ترجیحات تعرفه‌ای قرار گیرند در سطح کد شش رقمی سیستم هماهنگ (HS) مشخص نموده‎؛ و از شاخص Cosine به عنوان ضریب تعدیل‌کننده برای محاسبه این ظرفیت‌ها استفاده نموده است.
نتایج این بررسی نشان می‌دهد که میانگین ظرفیت صادرات غیرنفتی ایران به اعضاء‌ موافقتنامه در دوره ۲۰۰۱-۱۹۹۷ بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار است که در مقایسه با صادرات تحقق یافته (۲۰۴ میلیون دلار) می‌توانست تا حدود ۲ برابر افزایش یابد. در مقابل میانگین ظرفیت وارداتی ایران از بلوک ایجاد شده در طی دوره مذکور بالغ بر یک میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با واردات تحقق یافته (۴۰۹ میلیون دلار) حدود ۶۰ درصد ظرفیت بلااستفاده را به نمایش می‌گذارد.
همچنین اقلام مزیت‌دار صادراتی ایران (که کشورهای طرف تجاری برای آن اقلام دارای عدم مزیت نسبی می‌باشند) با هریک از کشورهای عضو موافقتنامه مشخص گردیده‌اند که می‌توانند مشمول اخذ ترجیحات تعرفه‌ای قرار گیرند. از سوی دیگر،‌ اقلام مزیت دار صادراتی هر یک از کشورهای عضو (که ایران در آن اقلام دارای عدم مزیت نسبی می‌باشد) نیز مشخص شده‌اند که این اقلام نیز می‌توانند مشمول اعمال ترجیحات تعرفه‌ای قرار داده شوند.

کلید واژه: پتانسیل تجاری، مزیت نسبی آشکار شده (RCA)، بردار همگرایی، کشورهای اسلامی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.