بررسی علل شور شدن آب و خاک در دشت گنبد – آلاگل


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی علل شور شدن آب و خاک در دشت گنبد – آلاگل دارای ۱۸ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی علل شور شدن آب و خاک در دشت گنبد – آلاگل  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی علل شور شدن آب و خاک در دشت گنبد – آلاگل،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی علل شور شدن آب و خاک در دشت گنبد – آلاگل :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : بیابان

تعداد صفحات :۱۸

شوری حدود ۱۰% اراضی جهان را در برگرفته است و سرعت تخریب خاک در اثر فرایند شور شدن سه هکتار در دقیقه گزارش شده است. حدود ۳۴% از خاکهای قاره آسیا متاثر از املاح است. کشور ایران با توجه به موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط آب و هوایی خشک و نیمه خشک از نظر توسعه شوری در رتبه پنجم آسیا قرار دارد. بدلیل خشکسالی‌ها و کمبود آب در سنوات اخیر موضوع شورشدن در کشور به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است. جهت نشان داد علل شوری منطقه گنبد- آلاگل بعنوان مطالعه موردی انتخاب گردید. این منطقه در طول جغرافیایی ۲۰ ۵۴ تا ۱۰ ۵۵ و عرض جغرافیایی ۳۷ تا ۴۰ ۳۷ قرار دارد، متوسط شیب و ارتفاع منطقه به ترتیب ۱.۶% و ۱۸ متر بوده و متوسط بارندگی سالانه آن ۳۱۴ میلیمتر، میانگین دمای سالانه آن ۱۷.۵، میانگین تبخیر ۱۶۵۹ میلیمتر می‌باشد و مساحتی در حدود ۱۸۵۶.۴ کیلومتر مربع دارد. اطلاعات مربوط به آب در دو بخش آبهای سطحی و زیرزمینی جمع‌آوری گردید و از سفره‌سطحی نمونه‌برداری شد و همچنین جهت مطالعه خاک اقدام به حفر پروفیل در اعماق مختلف (۵۰- ۰، ۱۰۰- ۵۰، ۱۵۰- ۱۰۰ سانتیمتر) در هر سری خاکشناسی گردید. در نهایت با استفاده از اطلاعات موجود، نقشه زمین‌شناسی، توپوگرافی، عکسهای هوایی، اطلاعات مربوط به تجزیه و تحلیل نمونه‌های آب و خاک علل و روند شور شدن آب و خاک مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصله نشان داد که هم عوامل طبیعی و هم عوامل انسانی در این امر مؤثر بوده است. در بحث عوامل طبیعی معیارهای نظیر رسوبگذاری دریای خزر در گذشته، سازندهای مختلف زمین‌شناسی، توپوگرافی، شیب کم منطقه، بالابودن سطح ایستایی آب، قلت بارندگی، تبخیر بالا و وزش باد که سبب انتقال نمک می‌شود موثر بوده است و در بین عوامل انسانی تأثیرگذار معیارهای نظیر سیستم نامناسب آبیاری، جاده‌سازی و ورود فاضلاب را می‌توان نام برد. اما در ارتباط با بررسی روند شورشدن مطالعات خاک نشان داد که طی یک دوره ۲۸ ساله حدود ۲.۴% خاکهای سطح منطقه از خاک کم‌شور (mmho/cm 4-8: EC) به خاکهای لب شور (mmho/cm 8-15 EC) و ۲۳.۵% خاکها از حالت کم‌شور (mmho/cm 4-8: EC) و لب‌شور (mmho/cm 8-15: EC) به خاکهای کاملا شور (mmho/cm 15: EC) تبدیل شده‌اند. تغییرات در آب زیرزمینی سفره سطحی طی یک دوره ۹ ساله نشان داد که مقادیر EC در ۷۲.۷% پیزومترها افزایش یافته و در ۲۷.۳% دیگر کاهش داشته است، همچنین ۶۸.۷۵% پیزومترها افت سطح آب و ۳۱.۲۵% دیگر افزایش سطح آب را داشته‌اند.

کلید واژه: علل شوری، روندشوری، آب سطحی، آب زیرزمینی، خاک، ایران

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.