بررسی تغییرات شاخصهای اسپیرومتری در جوشکاران یکی از کارخانه ‌های اتومبیل ‌سازی شهر تهران در مدت ۵ سال (۱۳۸۰-۱۳۷۵)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۹۷,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی تغییرات شاخصهای اسپیرومتری در جوشکاران یکی از کارخانه ‌های اتومبیل ‌سازی شهر تهران در مدت ۵ سال (۱۳۸۰-۱۳۷۵) دارای ۱۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی تغییرات شاخصهای اسپیرومتری در جوشکاران یکی از کارخانه ‌های اتومبیل ‌سازی شهر تهران در مدت ۵ سال (۱۳۸۰-۱۳۷۵)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی تغییرات شاخصهای اسپیرومتری در جوشکاران یکی از کارخانه ‌های اتومبیل ‌سازی شهر تهران در مدت ۵ سال (۱۳۸۰-۱۳۷۵)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی تغییرات شاخصهای اسپیرومتری در جوشکاران یکی از کارخانه ‌های اتومبیل ‌سازی شهر تهران در مدت ۵ سال (۱۳۸۰-۱۳۷۵) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : ارمغان دانش

تعداد صفحات :۱۰

مقدمه و هدف: در سالهای اخیر مطالعات متعددی در مورد اثرات بخارهای جوشکاری بر روی دستگاه تنفس انجام شده است. شاید اهمیت این موضوع زمانی بهتر روشن شود که بدانیم صنعت جوشکاری یکی از رایج‌ترین صنایع مورد استفاده جامعه بشری به حساب می‌آید و تقریبا جوشکاران بیش از یک درصد نیروی کار را در هر کشور تشکیل می‌دهند. نکته حایز اهمیت این است که آیا تست اسپیرومتری می‌تواند به عنوان یک شاخص غربالگری در برنامه سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در جوشکاران به کار آید؟ آیا جوشکاری در درازمدت اثرات خود را در تست اسپیرومتری نشان می‌دهد؟ نتایج مطالعات قبلی برای پاسخ به این سؤال ضد و نقیض بوده است.
مواد و روش کار: با طراحی یک مطالعه کوهورت تمام جوشکاران سالن ساخت بدنه یکی از کارخانجات بزرگ اتومبیل‌سازی شهر تهران (۱۹۵ نفر)‌ مورد مطالعه قرار گرفتند و نتایج تست اسپیرومتری آنها در فاصله ۵ سال (فاصله بین دو تست) بررسی و در ضمن یک پرسشنامه تهیه شد که اطلاعاتی اعم از سابقه کار، شغل قبلی و شکایتهای تنفسی در آن جمع‌آوری گردید. آنالیز داده‌ها به وسیله نرم‌افزار SPSS انجام گرفت.
یافته‌ها: میانگین اختلاف شاخصهای اسپیرومتری در مدت ۵ سال به این ترتیب بود: FEV1 0.48 لیتر، FVC 0.77 لیتر، FEVI/FVC2.7 درصد، ۷۵-۲۵% FEF 0.4 لیتر و MVV 16.56 لیتر در دقیقه که کاهش معنی‌داری چه در گروه سیگاریها و چه غیرسیگاریها (با درنظر گرفتن فاکتور سن، سیگار و وزن) در میانگین شاخصهای FVC و FEV1 دیده شد (p<0.05). فرم اختلالات تنفسی در تست اسپرومتری پایانی در گروه سیگاریها بیشتر مختلط و در غیرسیگاریها تحدیدی بود. در ضمن سرفه یک شکایت شایع به دنبال جوشکاری بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های به دست آمده به نظر می‌رسد که جوشکاری جزو مشاغلی است باعث کاهش ظرفیتهای تنفسی می‌شود و در این شغل باید به ونتیلاسیون مناسب محیط کار و استفاده از رسپیراتور مناسب اهمیت ویژه داد و انجام تست اسپرومتری و تهیه یک پرسشنامه دقیق تنفسی در برنامه سلامتی جوشکاران الزامی به نظر می‌رسد و می‌توان از این دو مورد ذکر شده به عنوان شاخصهایی غربالگری در برنامه سلامتی و پیشگیری از بیماری‌های تنفسی در جوشکاران استفاده نمود.

کلید واژه: ارزیابی، اسپیرومتری، جوشکار

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.