اثر دمای پایین بر جوانه زنی بذر و ویژگی های فیزیولوژیک گیاهچه سه رقم گندم زمستانه


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
2 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 اثر دمای پایین بر جوانه زنی بذر و ویژگی های فیزیولوژیک گیاهچه سه رقم گندم زمستانه دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد اثر دمای پایین بر جوانه زنی بذر و ویژگی های فیزیولوژیک گیاهچه سه رقم گندم زمستانه  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی اثر دمای پایین بر جوانه زنی بذر و ویژگی های فیزیولوژیک گیاهچه سه رقم گندم زمستانه،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن اثر دمای پایین بر جوانه زنی بذر و ویژگی های فیزیولوژیک گیاهچه سه رقم گندم زمستانه :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۳

به منظور درک پاره ای از جنبه های فیزیولوژیک تحمل به سرما در گندم، طی دو آزمایش جداگانه گلخانه ای تاثیر دماهای مختلف بر خصوصیات جوانه زنی (آزمایش اول) و صفات فیزیولوژیکی گیاهچه ها (آزمایش دوم) مورد مطالعه قرار گرفت. طرح آزمایشی به کار رفته، طرح کرت های یک با خرد شده با ۴ تکرار بود که در آن دما (۵، ۱۰، ۲۰ درجه سانتی گراد در آزمایش اول و ۱۰ و ۲۰ درجه سانتی گراد در آزمایش دوم) به عنوان فاکتور اصلی و رقم (بزوستایا، بولانی و لاین ۵۱۸ به ترتیب مقاوم، نیمه مقاوم و حساس) به عنوان فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. کاهش دما از ۲۰ درجه سانتی گراد به ۱۰ و ۵ درجه سانتی گراد باعث افزایش معنی دار در زمان ۵۰ درصد جوانه زنی و کاهش معنی دار در طول ریشه چه و ساقه چه و نیز وزن خشک و محتوی آب آنها شد. در دمای پایین، وزن خشک و طول ریشه چه و ساقه چه رقم بزوستایا نسبت به دو رقم دیگر به طور معنی داری بیشتر بود. با توجه به میانگین دو تیمار حرارتی، مقدار قندهای محلول برگ و طوقه و کلروفیل برگ در رقم بزوستایا به طور معنی داری بیشتر و محتوی آب برگ و طوقه آن کمتر از دو رقم دیگر بود. کاهش دما موجب افزایش بیشتر قندهای محلول طوقه رقم بزوستایا نسبت به لاین ۵۱۸ و رقم بولانی و نیز افزایش بیشتر در کلروفیل در رقم بزوستایا و بولانی نسبت به لاین ۵۱۸ شد. نتایج نشان داد صفاتی که در سبز شدن و استقرار سریع گیاهچه ها در دمای پایین و نیز بقای آنها در شرایط یخبندان موثر هستند می توانند از مکانیزم های مهم مقاومت به سرما در گیاه گندم باشند و می توان از آنها برای اصلاح مقاومت به خشکی استفاده نمود.

کلید واژه: گندم، دما، جوانه زنی، قندهای محلول، کلروفیل، آب طوقه

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.