بررسی کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در بیماران مبتلا به عفونت HIV مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران (۸۱-۱۳۸۰)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
6 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در بیماران مبتلا به عفونت HIV مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران (۸۱-۱۳۸۰) دارای ۱۳ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در بیماران مبتلا به عفونت HIV مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران (۸۱-۱۳۸۰)  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در بیماران مبتلا به عفونت HIV مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران (۸۱-۱۳۸۰)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در بیماران مبتلا به عفونت HIV مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران (۸۱-۱۳۸۰) :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (JOURNAL OF DENTAL SCHOOL SHAHID BEHESHTI UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCE)

تعداد صفحات :۱۳

سابقه و هدف: پس از گذشت دو دهه از بروز سندرم نقص ایمنی (HIV) اپیدمیولوژی آن دائما در حال تغییر است. اگر چه این بیماری از شمال آمریکا و اروپای شرقی و آفریقا شروع شد اما امروزه در تمام دنیا گسترش یافته است. هدف از این تحقیق تعیین کلینیکی شیوع ضایعات دهانی در مبتلایان به عفونت HIV در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی و یک مطب خصوصی در شهر تهران بود.مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی بر روی ۷۷ بیمار با استفاده از تکنیک مشاهده و مصاحبه و فرم اطلاعاتی انجام گرفت. با مراجعه به بیمارستان و مرکز خصوصی و تکمیل پرسشنامه مربوط به تاریخچه گیری و معاینات کلینیکی دهانی توسط دندانپزشک و معاینات عمومی توسط متخصص عفونی و ارزیابی تستهای پاراکلینیکی از نظر تعداد CD4، لنفوسیت ها،WBC و نسبت CD4/CD8 بررسی ها انجام شد.یافته ها: تحقیق نشان داد بیشترین میزان شیوع بیماری در مردان (۸۴.۴%) و در گروه سنی ۳۹-۳۰ سال (۴۲.۲%)، در افراد با سطح تحصیلات زیر دیپلم (۵۳.۲%) و دارای شغل آزاد (۵۹.۷%) بود. شایعترین راه ابتلا و رفتار پرخطر در افراد معتاد به مواد مخدر تزریقی (۴۸.۱%) و بیشترین میزان بیماری در مرحله قبل از ایدز (۷۹.۲%) بوده و بالاترین میزان شیوع ضایعات دهانی مربوط به بیماریهای پریودنتال (۶۱%) و کاندیدیازیس سودوممبرانوس (۳۷.۷%) و سپس بترتیب هرپس سمپلکس (۲۶%)، آفتهای عود کننده (۲۶%)، انگولارچلایتیس (۲۲.۱%)، کاندیدیازیس اریتماس (۱۵.۶%)، لکوپلاکیای مویی حاد نکروز شونده (۶.۵%)، پیگمانتاسیون غیر طبیعی مخاط (۶.۵%)، درگیری غدد بزاقی (۲.۶%)، ایدیوپاتیک ترومبوسایتوپنیک پورپورا (۱.۳%)، هرپس زوستر (۱.۳%) و ضایعات دیگر (۱.۳%) می باشد و بالاترین میزان شیوع عارضه دهانی، خشکی دهان (۶۲.۳%) بود. از نظر آزمایشات (۵۴.۴%) بیماران دارای CD4 کمتر از cell/mm3500 بوده، میانگین درصد لنفوسیت ها ۳۲.۲۵، میانگین تعداد لنفوسیت های CD4، ۴۰۳.۵۹، میانگین WBC ها، ۶۶۸۲.۵ و میانگین نسبت CD4/CD8،۰.۷۴۰۹ بود.نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان شیوع عفونت HIV در مردان بیش از زنان بود و بیشتر بیماران در سنین ۳۹-۳۰ سالگی قرار داشتند. بیشترین میزان از نظر راههای ابتلا و رفتارهای پرخطر به افراد معتاد به مواد مخدر تزریقی، افراد زندانی و افرادی که سابقه مسافرت به مناطق پرخطر داشتند مربوط بود. از نظر مرحله بیماری بیشترین میزان مربوط به مرحله ARC (قبل از ایدز) و سپس ایدز بود. بالاترین میزان ضایعات دهانی در گروه کاندیدیازیس، خشکی دهان و ضایعات پریودنتال بود.

کلید واژه: عفونت HIV، شیوع، تظاهرات دهانی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.