مقایسه روش تولید تیتراسیون Hanus با FT.NIR در تعیین میزان اندیس ید روغن و چربی‌ها


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه روش تولید تیتراسیون Hanus با FT.NIR در تعیین میزان اندیس ید روغن و چربی‌ها دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه روش تولید تیتراسیون Hanus با FT.NIR در تعیین میزان اندیس ید روغن و چربی‌ها  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه روش تولید تیتراسیون Hanus با FT.NIR در تعیین میزان اندیس ید روغن و چربی‌ها،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه روش تولید تیتراسیون Hanus با FT.NIR در تعیین میزان اندیس ید روغن و چربی‌ها :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : فیض

تعداد صفحات :۱۲

سابقه و هدف : اندازه گیری اندیس ید (IV) در کنار عواملی چون اندیس اسیدی، اندیس پراکسید، اندیس صابونی، درصد اسیدهای چرب تارنس، اندیس رفراکسیون و سایر موارد در کنترل روغن ها و چربی های خوراکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. IV به عنوان معیاری برای درجه غیر اشباعی اسیدهای چرب برای انواع این اسیدها متفاوت است و بنابراین در بسیاری از موارد با اندازه گیری سریع این اندیس می توان تا حدودی به نوع روغن پی برد IV غالباً به روش تیتراسیون wijs یا هانوس تعیین مقدار می‌گردد ولی اخیرا استفاده از مواد و روش ها : ۲۰ نمونه روغن مورد بررسی در این پروژه همگی از کارخانجات داخلی کشور تهیّه و مورد آزمایش قرار گرفتند. از ۷ نمونه جامد مقدار ۵۰۰ میلی گرم از هر یک و از روغن های مایع هر کدام ۲۵۰ میلی گرم دقیقاً توزین شد و در ۱۰ میلی لیتر کلروفرم حل شد. پس از افزودن ۲۵ میلی لیتر از محلول یدی هانوس به مدّت ۳۰ دقیقه در تاریکی قرار گرفتند. آنگاه ۱۰ میلی لیتر محلول یدور پتاسیم بدان افزوده شد و پس از تکان دادن شدید و افزودن ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر با محلول ۰.۱ نرمال سدیم تیوسولفات تیتر گردید. در این مرحله ۲ قطره معرف نشاسته بدان افزوده شد و تیتراسیون تا از بین رفتن کامل رنگ آبی و رسیدن به نقطه پایانی ادامه یافت. سپس IV از معادله هانوس در سه تکرار برای هر نمونه روغن و چربی محاسبه گردید. با استفاده از FT-NIR نمونه های مایع مستقیماً و نمونه های جامد پس از ذوب کردن در ویال‌های مربوطه ریخته شد و IV با نرم افزار کامپیوتری در ۴ تکرار برای هر نمونه روغن و چربی تعیین گردید. یافته ها: مقادیر به دست آمده از اندیس های یدی نشان می‌دهد که اختلاف دو روش بین ۰.۵ تا ۴.۵ درصد متغیر است و اختلاف آنها به لحاظ آماری معنی دار نیست. ۶۵ درصد داده ها کمتر از ۳ درصد و ۳۵ درصد آنها بین ۳ تا ۴.۵ درصد اختلاف داشتند. ۹۰ درصد نمونه ها با روش FT-NIR اندیس یدی بالاتر نسبت به روش هانوس نشان داده اند. زمان برای تعیین IV در روش هانوس ۴۵ تا ۶۰ و توسط FT-NIR حدود ۲ تا ۳ دقیقه بود. نتیجه گیری : تعیین IV به روش FT-NIR به دلیل اینکه وقت و هزینه کمتری می گیرد و نیازی به لوازم، مواد شیمیایی و شرایط خاص آزمایشگاهی ندارد و سلامت آزمایشگر را تهدید نمی کند به روش تیتراسیون هانوس ارجحیت دارد و توصیه می‌شود در هر آزمایشگاهی که امکان استفاده از FT-NIR وجود داشته باشد و در تعیین IV جایگزین روش هانوس گردد.

کلید واژه: اندیس ید، روش هانوس، FT-NIR، روغن ها و چربی های خوراکی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.