مقایسه عوارض کوله سیستکتومی در بیماران دیابتیک و غیر دیابتیک بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در سال های ۱۳۷۷-۱۳۷۴


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
1 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقایسه عوارض کوله سیستکتومی در بیماران دیابتیک و غیر دیابتیک بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در سال های ۱۳۷۷-۱۳۷۴ دارای ۹ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقایسه عوارض کوله سیستکتومی در بیماران دیابتیک و غیر دیابتیک بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در سال های ۱۳۷۷-۱۳۷۴  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقایسه عوارض کوله سیستکتومی در بیماران دیابتیک و غیر دیابتیک بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در سال های ۱۳۷۷-۱۳۷۴،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقایسه عوارض کوله سیستکتومی در بیماران دیابتیک و غیر دیابتیک بیمارستان های دانشگاهی شهر کرمان در سال های ۱۳۷۷-۱۳۷۴ :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمان

تعداد صفحات :۹

دیابت یک بیماری سیستمیک است که بسیاری از اعضا بدن را درگیر می کند. بر اساس مطالعات ثبت شده واتوپسی هایی که از اجساد بدست آمده است میزان شیوع سنگ های صفراوی در بیماران دیابتی بیشتر است. این امر از میزان بروز کوله سیستیت حاد و به دنبال آن نیاز بیشتر این بیماران به عمل جراحی کوله سیستکتومی حکایت دارد. بر اساس مطالعات انجام شده خطر بروز عوارض بعد از اعمال جراحی در بیماران دیابتی بیشتر می باشد. مطالعه حاضر به صورت مقطعی از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۷ در بیمارستان های آموزشی شهر کرمان بر روی ۲۲۷ بیمار دچار کوله سیستیت حاد که کاندید کوله سیستکتومی در ۷۲ ساعت اول شروع علائم شده بودند صورت گرفت. این بیماران پس از درمان اولیه و بررسی های پاراکلینیک لازم از جمله اندازه گیری قند خون ناشتا، تحت بی هوشی عمومی متعادل از طریق شکاف وسط بالای ناف لاپاروتومی شده و یافته های حین عمل از نظر مرحله پیشرفت بیماری در آنها بررسی شدند. سپس بیماران یک ماه پی گیری شده و عوارض عمل جراحی در آنها مورد مطالعه قرارگرفت. از ۲۲۷ بیمار کوله سیستکتومی شده ۳۴ نفر (۱۵ درصد) دیابتی (۶ نفر نوع یک و ۲۸ نفر نوع دو) با میانگین سنی ۶۲.۶×۱۱.۹، و ۱۹۳ نفر (۸۵ درصد) غیر دیابتی با میانگین سنی ۱۵.۸±۵۴.۴ بودند. از نظر سنی بین دوگروه تفاوت معنی دار بود (P<0.05). قند خون ناشتا (FBS) در گروه دیابتی ۵۳.۶۴±۱۸۰.۱۲ و در گروه غیر دیابتی ۱۵.۵۱+۹۱.۴۴ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر سرم بود (P<0.001) از نظر پیشرفت مرحله بیماری ۲۵ نفر از دیابتی ها ( ۷۳.۵درصد) و ۹۰ نفر از غیر دیابتی ها (۴۷ درصد) در مرحله ای بالاتر از التهاب کیسه صفرا قرار داشتند. یعنی بیماران دچار دیابت در مقایسه با بیماران غیر دیابتی به طور معنی داری در مرحله پیشرفته تر بیماری بودند (p<0.05). بین شدت پیشرفت بیماری و شدت دیابت (میزان قند خون ناشتا) نیز رابطه معنی داری وجود داشت. عوارض بعد از کوله سیستکتومی ۱۵ مورد در دیابتی ها (۳۸.۴%) و ۲۱ مورد در غیر دیابتی ها (۱۰.۵%) مشاهده شد. به عبارت دیگر میزان بروز عوارض در بیماران دیابتی نسبت به بیماران غیر دیابتی بطور معنی داری بیشتر بود (P<0.001). بین عوارض بعد از جراحی و شدت دیابت نیز ارتباط معنی دار دیده شد. ممکن است که شیوع بیشتر عوارض بعد از عمل جراحی کوله سیستکتومی در بیماران دیابتی به دلیل تشخیص کوله سیستیت در مراحل پیشرفته تر در این بیماران باشد. البته اثر تغییرات سیستمیک ناشی از بالاتر بودن سن بیماران دیابتی در این مطالعه را بر پیشرفت سریع تر بیماری و عوارض ناشی از آن نبایستی نادیده گرفت.

کلید واژه: کوله سیستیت حاد، دیابت قندی، عوارض جراحی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.