بررسی اثر برخی ترکیبات شیمیایی بر رفع خفتگی و القای جوانه زنی در دانه زیره سیاه [.Bunium Persicum (Boiss.) Fedtsch]


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
12 بازدید
۷۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 بررسی اثر برخی ترکیبات شیمیایی بر رفع خفتگی و القای جوانه زنی در دانه زیره سیاه [.Bunium Persicum (Boiss.) Fedtsch] دارای ۱۲ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد بررسی اثر برخی ترکیبات شیمیایی بر رفع خفتگی و القای جوانه زنی در دانه زیره سیاه [.Bunium Persicum (Boiss.) Fedtsch]  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی بررسی اثر برخی ترکیبات شیمیایی بر رفع خفتگی و القای جوانه زنی در دانه زیره سیاه [.Bunium Persicum (Boiss.) Fedtsch]،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن بررسی اثر برخی ترکیبات شیمیایی بر رفع خفتگی و القای جوانه زنی در دانه زیره سیاه [.Bunium Persicum (Boiss.) Fedtsch] :

نام کنفرانس، همایش یا نشریه : علوم کشاورزی و منابع طبیعی

تعداد صفحات :۱۲

زیره سیاه یکی از اعضای خانواده چتریان می‌باشد و در برخی نواحی ایران به صورت خودرو وجود دارد. دانه زیره سیاه به علت خفتگی به سختی جوانه می‌زند و به همین دلیل در ایران رویش آن به برخی رویشگاههای طبیعی خاص محدود شده و زراعت نمی‌شود. برخی عوامل شیمیایی و فیزیکی می‌توانند موجب رفع خفتگی دانه گیاهان و القای جوانه‌زنی در آنها شوند. هدف از این پژوهش یافتن تیمارهای مناسب برای برطرف نمودن خفتگی بذر زیره سیاه بوده و چندین روش برای شکست خفتگی در دانه‌ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای تعیین اثر تیمارهای مختلف هورمونی و شیمیایی در برطرف نمودن خفتگی بذر زیره سیاه از غلظتهای مختلف نیترات پتاسیم، پلی‌اتیلن گلیکول، تیواوره، جیبرلین، کینتین، بنزیل آدنین به تنهایی و یا همراه با نمک سدیم اتیلن‌دی‌آمین تترا استیک اسید، جیبرلین همراه با بنزیل آدنین و بنزیل آدنین همراه با پلی‌اتیلن گلیکول استفاده شد. برای تعیین اثر نور و دما بر جوانه زنی بذر زیره نیز دسته‌ای از بذرها در تاریکی و دماهای ۱۵ و ۲۰ درجه سانتی‌گراد و دسته‌ای دیگر در فتوپریود ۸ ساعت روشنایی و ۱۶ ساعت تاریکی و دماهای مذکور قرار داده شدند. با توجه به بررسیهای انجام شده مشخص شد که بین میزان جوانه زنی در نور و تاریکی اختلاف معنی‌داری وجود ندارد و جوانه زنی در دماهای پایین‌تر (۱۵ درجه سانتی‌گراد) بهتر صورت می‌پذیرد و در این شرایط (دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد و تاریکی) بنزیل آدنین ۵-۱۰ مولار همراه با جیبرلین ۱۰ میلی‌گرم در لیتر، بنزیل آدنین ۵-۱۰ مولار همراه با پلی‌اتیلن گلیکول ۳ درصد، بنزیل آدنین ۵-۱۰ مولار، بنزیل آدنین ۵-۱۰ مولار همراه با نمک سدیم اتیلن دی‌آمین تترااستیک اسید و کینتین ۵-۱۰ مولار به طور چشمگیری موجب کاهش خفتگی بذر زیره سیاه شدند به طوری که بذرهای زیره سیاه در حضور تیمار بنزیل آدنین ۵-۱۰ مولار همراه با جیبرلین ۱۰ میلی‌گرم در لیتر بیشترین درصد جوانه زنی (۸۷/۹۶%) را داشتند و در تیمارهای دیگر به ترتیب ۰۶/۸۹ ، ۵۶/۷۶ ، ۰۶/۶۴ و ۸/۵۷% بذرها جوانه زدند. تیمارهای جیبرلین ۱۰ و ۱۰۰ میلی‌گرم در لیتر، کینتی ۴-۱۰ مولار و بنزیل آدنین ۴-۱۰ مولار تا حدی جوانه زنی بذر زیره را تحریک نمودند و غلظتهای استفاده شده نیترات پتاسیم، پلی‌اتیلن گلیکول، سدیم اتیلن دی آمین تترااستیک اسید و تیواوره به تنهایی در رفع خفتگی بذر زیره سیاه تأثیری نداشتند.

کلید واژه: زیره سیاه، خفتگی دانه، بنزیل آدنین، جوانه زنی

  راهنمای خرید:
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.